in

Вибори в Україні не відповідають міжнародним нормам – СКУ

   Представники Міжнародної місії Світового Конґресу Українців (СКУ) зі спостереження за парламентськими виборами в Україні оприлюднили попередні підсумки своєї праці. Комісія  зробила висновок,  що парламентські вибори не відповідають усім міжнародним стандартам проведення демократичних виборів. 

Світова Федерація Українських Жіночих Організацій (СФУЖО)  підтримує позицію СКУ в тому,  що вибори без участі ув’язнених лідерів об’єднаної опозиції “Батьківщина” Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, не можна вважати вільними і справедливими.  Такі факти як обмежений доступ до засобів масової інформації, відсутність прозорості у  фінансуванні виборчої кампанії, залучення держслужбовців та державних ресурсів, пропонування грошей партіям і кандидатам з метою впливу на виборців та численні порушення виборчого закону під час процесу підрахунку голосів , тривале затягування підрахунку голосів та істотні розбіжності між офіційними протоколами та результатами опублікованими на веб-сайті Центральної виборчої комісії (ЦВК) – все це   поставило під сумнів достовірність результатів виборів у багатьох ОВК і  стало причиною громадського неспокою та конфліктів.

Перераховані факти викликають занепокоєння ситуацією в Україні, в українських жіночих  організаціях – членів СФУЖО.  Незважаючи на те громадянами якої країни ми є – ми всі хочемо бачити Україну демократичною Державою. Сьогодні Україна має шанс на краще майбутнє і ми віримо в те , що воно  таки буде!!!

Світова Федерація Українських Жіночих Організацій (СФУЖО) заснована у листопаді 1948 році у США як неприбуткова організація. СФУЖО об’єднує 26 жіночих організацій у 17 країнах на 4 континентах світу. СФУЖО є Недержавною Організацією в системі Організації Об’єднаних Націй на консультативному статусі в Економічній і Соціальній Раді, асоційована з Департаментом Публічної Інформації.  СФУЖО підтримує зв’язки з багатьма світовими жіночими радами і організаціями, що мають спільні інтереси і завдання. Основним завданням СФУЖО є всебічно допомагати Незалежній Україні у її державотворенні, плекати почуття єдності, історичної нерозривності та зберігати українську мову і культурну спадщину українського народу.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Спілкування без кордонів у Стрийській бібліотеці

Міністр культури України відвідав музей театру “Ла Скала” (ФОТО)