in

Вибори у ВР на території Італії

   26 жовтня 2014 року з 8.00 до 20.00 за місцевим часом відбудуться чергові вибори у Верховну Раду України. В Італії проголосувати можна буде в Римі, Мілані та Неаполі

Право голосу та його реалізація

Вибори депутатів є загальними. Право голосу на виборах депутатів мають громадяни України, яким на день голосування виповнилося вісімнадцять років. Громадяни України, які мають право голосу, є виборцями.
Документом, який підтверджує особу та громадянство України на виборах депутатів для виборців, які перебувають  за межами України, є: паспорт громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичний паспорт, службовий паспорт.

Кожний виборець голосує на виборах народних депутатів особисто. Голосування за інших осіб, а також передача виборцем права голосу будь-якій іншій особі забороняються.

Підставою реалізації виборцем свого права голосу на виборах є його включення до списку виборців на виборчій дільниці.

Для включення до списку виборців на закордонній виборчій дільниці громадянин України за кордоном може:
– подати до закордонної дипломатичної установи України заяву про зміну виборчої адреси
– безпосередньо під час виборчого процесу подати до дільничної виборчої комісії відповідної закордонної виборчої дільниці заяву щодо неточностей у попередньому списку виборців не пізніш як за п’ять днів до дня виборів – до 20 жовтня включно.

Увага!
Для зручності виборців на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії «Державний реєстр виборців» (www.drv.gov.ua) впроваджено сервіс «Особистий кабінет виборця». В «Особистому кабінеті виборця» громадянам надано можливість перевірити інформацію про своє включення до Державного реєстру виборців та про свою виборчу адресу у Реєстрі.

Отримати додаткову інформацію з питань виборчого процесу у межах закордонної виборчої дільниці можливо за номером телефону:
– у Римі 3203003007
-в Мілані: 3487254038.
-в Неаполі: 3392111333,
                    3663511452

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Посол України в Італії закликає діаспору до створення Громадської ради

Антивоєнна хода у Венеції