in ,

Військовозобов’язаним заборонили переїжджати між регіонами України

Українцям, які перебувають на обліку в терцентрах комплектування та соціальної підтримки заборонили виїжджати за межі регіону проживання без спецдозволу.

Він видається строком на 30 діб залежно від категорії військовозобов’язаного.

Про це повідомляють у Генштабі ЗСУ.

Норма Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, який діє з 1992 року, передбачає, що у воєнний час забороняється виїзд призовників, військовозобов’язаних та резервістів з місця проживання без дозволу керівника відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Читайте також: ЗЕЛЕНСЬКИЙ ОЗВУЧИВ ПЛАН ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ ПІСЛЯ ВІЙНИ

“З метою впорядкування обліку переміщених осіб Генеральним штабом Збройних Сил України розроблено Порядок надання дозволу громадянам України, які перебувають на військовому обліку у ТЦК та СП, на виїзд за межі місця проживання (місця перебування) з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час.

Дозвіл видається від 30 діб до року залежно від категорії субʼєкта. Розглядається додаткове унормування питань переміщення осіб, які систематично перетинають адміністративні межі у звʼязку зі службовою чи особистою необхідністю”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також: ВПЕРШЕ В ІСТОРІЇ ЗА КОРДОНОМ СТАЛО МОЖЛИВИМ ОФОРМЛЕННЯ ID ДОКУМЕНТА

В Генштабі звернулися з проханням з розумінням ставитися до регуляторних заходів, продиктованих законами України, умовами воєнного стану і ведення війни.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з’явилась інформація, в Україні можуть заборонити віськовозобов’язаним залишати місце проживання без дозволу.

Обговорити цю, та інші новини важливі українцям в Італії, можна приєднавшись до групи у Facebook Українці в Італії Разом!

або до Телеграм-каналу https://t.me/ucrainiitalia

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Зеленський озвучив план відбудови України після війни

Пропаганда рф на італійському ТБ замаскована під свободу слова