in

В мінкульті пропонують по всьому світу створити українські культурні інститути

   Міністерство культури ініціює створення Українського інституту для просування української культури в світі. Український інститут буде створено як неурядову організацію мережевого типу, сказано на сайті уряду.

У такий спосіб буде формуватися позитивний образ України у світі та поширюватиметься інформація про культурне, наукове, громадське життя України, її культурну спадщину й історію. Організація буде займатись інформуванням, створенням бібліотек та електронних баз даних, налагодженням постійних контактів з культурно-мистецькими й інтелектуальними середовищами різних країн. Також за кордоном будуть реалізовані проекти, спрямовані на промоцію української культури, буде підтримуватись участь українських митців у провідних міжнародних культурно-мистецьких заходах.

Передбачається, що офіси розташуються у країнах Центральної та Східної Європи, де існує значний інтерес до України та її культури (Польща, країни Балтії, Грузія, Білорусь, Чехія, Румунія); у великих країнах, де існують значні українські громади (США, Канада, Італія, Іспанія, Португалія); а також у провідних в економічному, політичному та культурному плані країнах Європи та інших регіонах світу.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Міланські українці зустрічатимуть Великодень гуртом

Дати вступних тестів в італійських університетах (2015-2016 н.р.)