in

В парламенті Європи засідатимуть друзі України

У Європейському парламенті сформовано парламентську групу друзів України.

Про це розповів депутат Європарламенту від Латвійської Республіки Олександр Мірський, повідомляє УНІАН.

“На сьогодні до цієї групи записалися 20 депутатів, які представляють практично всі фракції Європарламенту, зокрема Європейської народної партії, соціал-демократів, лібералів і незалежні депутати”, – сказав євродепутат.

За його словами, головною метою створення групи друзів України є практична допомога Україні в максимально швидкій європейській інтеграції країни.

Мірський додав, що до діяльності парламентської групи планується залучити представників громадських організацій, а також бізнесу, які зацікавлені у співпраці з Україною за європейськими правилами.

“Ми визначили декілька напрямів діяльності цієї групи – експертні групи політична й економічна, експертна група з проведення моніторингу виборів в Україні. А далі, я думаю, що до групи друзів приєднуватимуться представники бізнесу, які є лідерами в основних галузях економіки як європейських країн, так і України”, – зазначив він.

Євродепутат наголосив, що йдеться не про створення депутатської структури з лобіювання інтересів української влади.

“Йдеться не про створення групи друзів української влади чи групи друзів опозиції. Йдеться про створення групи друзів України, тому ми просили наших колег в Україні, аби при створенні аналогічної депутатської групи у Верховній Раді України до її складу були включені представники всіх політичних сил. Це не група підтримки якоїсь однієї партії”, – уточнив Мірський.

За його словами, всі євродепутати, які ввійшли до складу цієї групи, переконані, що і опозиція, і влада повинні докладати максимум зусиль для забезпечення євроінтеграції України, а всі політичні суперечності між собою вирішувати всередині країни, “не виносячи сміття з хати”.

За інформацією інших наших співрозмовників в Європейському парламенті до цієї групи, зокрема, також ввійшов віце-президент Європарламенту від Італії Джанні Пітелла.

За словами одного з європарламентаріїв, упродовж останніх тижнів спостерігається відхід Європарламенту від сприйняття України крізь критично-емоційну призму, нав`язану окремими депутатами з Європейської народної партії.

Від створеної групи друзів очікують створення нової, позитивної атмосфери у відносинах з Україною.

Найближчим часом у Верховній Раді України також очікується створення групи друзів ЄС.

 


http://www.pravda.com.u

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія відмовляється виплачувати пенсію вдовам із великою різницею віку із чоловіком

Правила оформлення та використання шенгенської візи