in ,

В паспортах українців не відмічатимуть реєстрацію шлюбу

Заступник міністра юстиції Інна Ємельянова, розповіла про скасування друку про шлюб в паспортах українців.

В Україні з 1 жовтня 2019 року не ставлять в паспорт штамп про реєстрацію шлюбу, надалі вся інформація про шлюб буде вписуватися в державний реєстр.

Читайте також: Як оформити довідку про шлюбну правоспроможність для одруження за кордоном

Про вдосконалення системи розповіла Інна Ємельянова, заступник міністра юстиції.

«Це було зроблено для того, що виключити можливість двоєженства. Адже часто люди втрачали паспорта, і потім повторно вступали в шлюб в іншому місті. Зараз це буде зробити неможливо, тому що всі дані будуть зберігатися в держреєстрі. Тому при укладанні шлюбу всі дані будуть перевірятися через комп’ютерну базу »,- пояснила заступник міністра.

За інформацією, яку повідомила Ємельянова, печатка в паспорті більше не знадобиться, так як всі процеси щодо укладення договорів, щодо нерухомого майна нажитого в момент шлюбу повинні в обов’язковому порядку проводиться лише за згодою двох сторін. Крім того, договір повинен бути завірений нотаріально.

Читайте також: “Шлюб за добу”: все, що треба знати про швидке одруження в Україні

Важливо підкреслити, що якщо проводиться процес купівлі-продажу, то нотаріус, який здійснює операцію зобов’язаний перевірити наявність штампа про реєстрацію шлюбу і уважно вивчити дату шлюбу, а також час придбання нерухомості. Тому, часто трапляється, що пара перебуває у шлюбі, але печатки про реєстрацію шлюбу в паспортах немає, і ось один з подружжя (продавець) знайшов людину на покупку нерухомості. У цій ситуації він може обдурити покупця і тим самим продати свою нерухомість, куплену в момент шлюбу без згоди на те другого з подружжя.

Звертаємо увагу на проблематичність зв’язку з держреєстром, справа в тому, що в українських нотаріусів відсутнє підключення до держреєстру, а це може привести до непоправних помилок.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

“Слуги народу” пропонують ввести податок на обмін готівкової валюти

У Салерно в ДТП загинув молодий українець