in

В Римі обговорять українську імміграцію

   В суботу 16 листопада 2013 в Папському університеті Святого Томи Аквінського «Анджелікум» відбудеться конференція «Вклад іммігрантів у економіку Італії» під керівництвом професорів Хелен Альфорд та Алеандро Кроствейта.

На ній буде розглянуто динаміку росту кількості іммігрантів в Італії, демографічні дані, причини приїзду детально проаналізовано зайнятість, участь у секторах економіки, різницю у заробітній платі з громадянами країн ЄС, вплив світової економічної кризи, позитивні та негативні аспекти трудової міграції для країни, тощо.

Особливу увагу буде приділено українській громаді. Тему відкриє Маріанна Сороневич, головний редактор «Української газети» в Італії та студентка факультету соціології університету «Анжелікум».
Українці – четверта за кількістю громада іноземців в Італії. Офіційну прописку в країні мають 224.588 осіб. 65,1% з них зайняті у сектора домашнього господарства. В умовах старіння населення та зміни традиційної моделі італійської сім’ї, українці виконують важливу соціальну функцію, є інтегрованою і невід’ємною частиною домашнього господарства.

Довідка.
«Анжелікум» – найбільший Папський університет у Римі. Академічна спільнота складається з 150 викладачів, вихідців із 30 і студентів 100 різних національностей. ВУЗ має амбітну мету – впроваджувати християнську традицію в сучасному світі. Завдяки гуманітарним стипендіям, тут на факультеті соціології навчається близько двадцяти студентів з України.

Запрошуємо бажаючих о 10.00 (пунктуально) за адресою:
Pontificia Università San Tommaso Largo Angelicum, 1
00184 Roma
Aula 2

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українська веселка над Італією

Місце збору українців у Римі біля залізничного вокзалу Ост’єнце (ФОТО)