in

В Україні введено податок на житло

   Понад 75 мільйонів гривень податківці планують отримати вже цього року зі своїх громадян. Стимулюватимуть вчасну оплату податку на нерухомість штрафи.

За місячне прострочення додаватимуть 10-відсоткову пеню, за двомісячне – 20%. Якщо і після цього власники квартир не вивернуть кишені, з ними почнуть працювати відповідні служби. Йдеться навіть про арешт майна.  

Нагадаємо, від початку року в Україні почав діяти податок на нерухомість. Людей, які мають невеликі квартири чи будинки, звільняють від оподаткування. Ті ж, хто володіють більшими житловими площами, платитимуть 1% або 2,7% від розміру мінімальної заробітної плати. На сьогодні це дорівнює, відповідно, 12 і 30,5 грн за квадратний метр.   

Попри постійні заяви влади, що податок платитимуть лише багаті, практика може показати інше.   

Ті, хто має кілька об’єктів нерухомості, обов’язково сплачуватимуть за один із них. Тоді виходить, що пенсіонери, які мають дві хоч і невеликі квартири або “хрущовку” і будинок, повинні будуть платити податок. Їм дозволять обрати, за який саме об’єкт вигідніше сплачувати кошти. А заможніші люди, які володіють однією квартирою у майже 120 “квадратів”, не потраплять під оподаткування. Також якщо квартира більша, а власників, скажімо, двоє чи троє, то їм також не доведеться платити, адже тоді площу квартири ділитимуть між усіма.

http://tvi.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Проживання в країнах ЄС з італійським пермессо

FEMEN знову роздяглися перед Папою