in

В Україні можуть знизити ліміт розрахунку готівкою

   Готівкою можна буде платити не більше 50 000 гривень

Найближчим часом в Україні можуть в три рази знизити граничний ліміт розрахунку готівкою.

Якщо зараз можна оплачувати купюрами покупки до 150000 гривень, то Нацбанк хоче знизити суму до 50 000 гривень. При цьому в НБУ кажуть, що безготівкові розрахунки зможуть і далі здійснюватися без будь-яких обмежень і банки зобов’язані забезпечити безготівкові перерахування на вимогу клієнтів у повному обсязі.

Правда, станеться це не раніше вересня. Справа в тому, що обговорення цієї пропозиції триватиме до 25 серпня.

Експерти впевнені, що таким чином витрати українців хочуть взяти під контроль.

— Це звичайне бажання влади зменшити обіг готівки, — говорить економіст Олександр Охріменко. Також це допоможе фіскальный службі контролювати витрати громадян.

Але це все в теорії. Справа в тому, що існуючі обмеження за розрахунками в 150000 грн. наші люди обходять дуже просто. Нотаріуси при оформленні покупки-продажу нерухомості пропонують скористатися послугами знайомих банкірів, які оформляють фіктивне проходження грошей з рахунку покупця на рахунок продавця, а сама угода проходить за готівку, та ще й у валюті.

При цьому обмеження готівкових розрахунків — це звичайна світова практика. Так, в деяких європейських країнах не можна готівкою заплатити за покупки ціною більше 1-1,5 тисячі євро.

Джерело: www.rivnist.in.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Побив дітей за дрібне хуліганство

Чого влітку потрібно остерігатись, щоб бути здоровим?