in

В Україні прийнято законопроект, що забороняє сурогатне материнство

   Верховна рада в першому читанні прийняла законопроект 8282, який забороняє українським жінкам народжувати дітей іноземцям. Бездітні сім’ї, для яких українки вже виношують дітей, у розпачі. Італійці не тільки написали листа до Верховної Ради, вони готові приїхати до України й пікетувати парламент, щоб вітчизняне законодавство не позбавило їх останньої надії стати батьками, так як в європейських країнах сурогатне материнство теж заборонено законом.

Пацієнтка клініки репродуктивних технологій, громадянка Італії Марія Беретті та її чоловік чекають дитину від української сурогатної матері Катерини Приходько. Маля з’явиться на світ через чотири місяці. Марія та її чоловік чекають дитину як дива, адже італійська сім’я бездітна. Лікування виявилося безуспішним, тому чоловік та жінка зважилися на допоміжне материнство. Але ж тепер українська влада збирається позбавити їх щастя стати батьками. Марія Беретті та інші іноземні сім’ї звертатимуться в міжнародні організації, поїдуть до Києву з протестом. Вони готові на все, щоб відвоювати власних дітей. Так, вони вважають цих дітей власними.

Катерина Приходько знайшла оголошення в газеті та заради великих грошей зважилася на сурогатне материнство. Адже вона самотужки виховує двох дітей. Завдяки сурогатному материнству вона матиме шанс придбати квартиру. Тепер вона боїться залишитися без грошей та з чужою дитиною на руках.

 Автор законопроекту, народний депутат України Катерина Лук’янова каже, що закон зворотної сили не має. От що вона офіційно оголосила італійським парам: “Обмеження, передбачені законопроектом, не стосуватимуться громадян, які звернулися за допомогою до лікувальних установ для застосування репродуктивних технологій до його вступу в дію».

Таке рішення ухвалене заради інтересів самих дітей, бо зачата, омріяна допоміжної матір’ю та народжена в Україні дитина може бути поза законом в тій країні, де сурогатне материнство заборонене, пояснює депутат.

Юрист Інна Рудник каже, що за законами Франції та Італії народжену дитину можуть не зареєструвати, а за нашим законодавством мати не має права на цю дитину. Ось і виходить, що дитина залишається без батьків та без громадянства.

В минулому році з цього приводу в Україні вже був скандал. Французька родина, не дочекавшись дозвільних документів, нелегально вивозила близнюків, захованих під сидінням фургона. Такий вчинок походить від безвихіддя, пояснює Патріс Тріес (батько близнюків), так як у французькому посольстві їх ігнорували.

Менеджер української клініки репродуктивних технологій каже, що це був єдиний випадок, і що оформлення документів проходить без проблем.

Представник клініки репродуктивних технологій Альберт Тачаловській додав, що паспорт на дитину оформляється протягом місяця і що десятки іноземних пар поїхали зі своїми дітьми до себе на батьківщину.

Ось і Марія вірить, що її донька Вікторія повернеться до них в Італію.

http://rep-ua.com/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Легалізація 2012 стала реальністю

Італійський будинок моди Valentino проданий за 600 млн євро