in

Яким буде “Зелений паспорт” для приїзду в Італію туристів з України

Міністр туризму Італії Массімо Гаравалья заявив, що італійська система “зеленого пропуску” для в’їзду в країну іноземців буде дійсна і для жителів країн, що не входять в ЄС, а отже – для туристів з України.

Таке роз’яснення він дав в інтерв’ю каналу Sky TG24.

“Зелений пропуск” буде дійсний для всіх, в тому числі для туристів з країн, що не входять в ЄС.

Це прискорить введення європейської системи і дозволить стимулювати бронювання [в туристичному секторі] “, – сказав Гаравалья.

Читайте також: Названо дату коли українці зможуть приїхати в Італію по біометрії

При цьому він вказав, що підставою для отримання такого” пропуску “є:

  • сертифікат вакцинації терміном дії 6 місяців,
  • довідка про перенесений COVID-19, також терміном дії півроку,
  • або негативний результат тесту на коронавірус.

Міністр також нагадав, що на туристів з-поза меж ЄС Великобританії і США припадає 30% всього потоку іноземного туризму в Італію.

Правила для туристів з України

Для туристів із України, швидше за все, буде діяти система тестів, оскільки вакцини, які використовуються в Україні, не схвалені на території ЄС. При цьому у відомстві зазначили, що норми прийому туристів встановлює міністерство охорони здоров’я Італії, про які стане відомо до середини травня.

Раніше уряд Італії схвалив “зелений пропуск” для забезпечення вільного пересування всередині країни.

Читайте також: Номер один в Європі: як заробітчани зробили неоціненну послугу Україні

Прем’єр-міністр Маріо Драгі оголосив, що документ буде дійсний для туристів починаючи з середини травня, і запросив всіх забронювати місця і час для відпочинку в Італії. Він також нагадав, що подібна загальноєвропейська система повинна бути запущена в середині червня.

На даний момент в Італії діє обов’язковий карантин для всіх, хто в’їжджає з країн ЄС, а також необхідність здавати тести перед поїздкою і після приїзду. Відносно приїжджих з країн, що не входять в ЄС, діє вимога двотижневого карантину.

Крім того, приїхати з більшості країн можна лише з поважних причин (робота, лікування, навчання). В’їзд з ряду країн з несприятливою епідеміологічною обстановкою, таких як Бразилія, Індія, Бангладеш, заборонений.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Медведчук увійшов до списку найбагатших українців

Суд Італії зобов’язав Pfizer виплатити € 500 тис. за побічний ефект ліків