in

В Італії про Україну посперечались італійський міністр та український посол

   Глава МЗС Італії Паоло Джентілоні заявив, що Україна має гарантувати відмову від вступу до НАТО. Посол України в Італії сказав, що це питання вирішуватиме народ України.

Позаблоковий статус України не уберіг країну від зовнішньої агресії з боку Росії, написав у відкритому листі міністрові закордонних справ Італії Паоло Джентілоні посол України в Італії Євген Перелигін у п’ятницю, 14 листопада. “Позаблоковий статус, закріплений національним законодавством, на жаль, не зміг уберегти країну від зовнішньої агресії, яку здійснив один з гарантів територіальної цілісності і суверенітету нашої країни”, – йдеться у зверненні Перелигіна до глави італійського МЗС. Офіційний представник України в Італії наголосив, що питання про статус України в системі міжнародної безпеки має вирішувати виключно народ України і “жодна інша країна не має права вето на це”.

Напередодні Джентілоні заявив, що Україна має гарантувати свою відмову від вступу до НАТО. “Санкції (ЄС щодо Росії. – Ред.) діють. Однак не треба думати, що самі по собі санкції зможуть змінити позицію Москви. Зрештою, Україна має дати гарантії, що вона не хоче ставати членом НАТО. Водночас суверенітет України є непорушним”, – сказав Джентілоні в інтерв’ю німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Нагадаємо, Джентілоні призначений на посаду керівника італійського МЗС 31 жовтня. У перші ж дні він зробив кілька заяв на підтримку суверенітету та цілісності української держави. Так, він згадав про важкі умови українських військових та неодноразово наголошував, що Італія дотримується лінії ЄС і вважає доцільними санкції щодо Росії. Італійський міністр також постійно нагадує, що шлях перемовин з Росією має залишатися відкритим.

http://www.dw

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Батько українець вдарив молотком трирічну доньку

Як виготовлятимуть біометричні паспорти?