in

Депутати Партії регіонів важають, що вирок Тимошенко не вплине на українсько-італійські відносини

Міністр закордонних справ Італії повідомив, що на саміті міністрів закордонних справ Євросоюзу було прийнято рішення не припиняти співпрацю з Україною при будь-якому рішенні суду щодо Тимошенко

Європа закликає поважати рішення суду у справі Юлії Тимошенко, і має намір продовжувати переговори з Україною. Про це заявив депутат від Партії регіонів Леонід Кожара, якого цитує прес-служба партії.

“Український суд визнав Тимошенко винною. Дивною виглядає позиція вітчизняних ЗМІ, які тиражують лише критичні зауваження одних європейців, але втрачають більш зважені і обережні заяви інших європейців”, – зазначив він. “Чомусь українські ЗМІ не помітили реакцію на вирок тих представників Європи, які закликають поважати рішення українського суду і продовжувати переговорний процес з Україною далі”, – повідомив депутат.

За його словами, з відповідними заявами виступили представники Франції та Італії.

У правлячій партії Франції “Союз за народний рух” закликали поважати рішення суду у справі Тимошенко, цитує Кожара партійне комюніке “Союзу”.

“Я розумію емоції і реакцію, які може викликати колишній прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко на вердикт суду, озвучений суддею Родіоном Кірєєвим, але нагадую, що юридичне рішення має поважатися”, – процитував “регіонал” Національного секретаря партії Давида-Ксав’є Вайса.

Національний секретар правлячої партії Франції також підкреслив: “Відомо, що юридична процедура була ініційована колишнім президентом України Віктором Ющенком, ватажком помаранчевої революції, як і Юлія Тимошенко, тобто соратником однієї політичної лінії, а не нинішнім президентом Віктором Януковичем”.

Як повідомив Кожара, на закінчення свого комюніке Вайс зазначив, що процес над Тимошенко не повинен перетворитися на політичний, а її права повинні бути дотримані: “Всупереч емоціям, українцям і українському правосуддю необхідно неупереджено оцінити судовий процес у справі Тимошенко”.

Нічого поганого в результаті процесу у справі Тимошенко, за словами депутата-регіонала, не побачили і в Італії.

Міністр закордонних справ цієї країни Франко Фраттіні під час переговорів зі своїми європейськими колегами в Люксембурзі заявив, що переговори Євросоюзу з Україною про підписання Угоди про асоціацію, а також про створення зони вільної торгівлі триватимуть, незважаючи на оголошений вердикт.

“Переговори про вільну торгівлю та договір про асоціацію з Києвом будуть, на щастя, продовжені. Україна – це країна, що має повноцінну можливість співпраці з Євросоюзом”, – цитує заступник глави Партії регіонів Франко Фраттіні.

Народний депутат від фракції Партії регіонів Інна Богословська впевнена, що європейські чиновники стали жертвою дезінформації піар-служб екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

Також депутат упевнена, що вирок Тимошенко не погіршить європейські перспективи України. «Учора ми отримали заяву міністра закордонних справ Італії, в якій йдеться про те, що на саміті міністрів закордонних справ Євросоюзу було прийнято рішення не припиняти співпрацю з Україною при будь-якому рішенні суду щодо Тимошенко. У Європі самі розуміють, що чинили тиск на Україну і зараз відчувають провину з цього приводу… Також на сьогодні Україна важлива для ЄС у геополітичному плані… Європа зацікавлена ​​в отриманні українського ринку. Це дозволить їй пережити економічну кризу. Але є й політична складова. Європа зацікавлена ​​в тому, щоб Україна залишалася суверенною. Якщо Європа зараз відвернеться від нас, то ми відчуємо агресію з боку Росії, яка з приходом Путіна як президента, схилятиметься до розвитку нової імперії, у тому числі за рахунок розширення своєї території. Тому, якщо наша країна стане асоційованим членом з перспективою членства в ЄС, це дасть величезний важіль для конструктивних переговорів України з Росією. В іншому випадку, Україна може бути поглинута Росією, як і інші пострадянські країни», – підсумувала Богословська.

Нагадуємо що Печерський районний суд Києва визнав екс-прем’єр-міністра України, лідера партії «Батьківщина» Юлію Тимошенко винною у перевищенні повноважень при підписанні газових контрактів з РФ і засудив до 7 років позбавлення волі.


Українська правда

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Кабмін України змінив правила дорожнього руху

Український шахіст Георгій Тимошенко став другим на турнірі в Італії