in

Дискусія, чи відбудеться візова лібералізація для України, вже не ведеться

Представництво ЄС: Не стоїть питання, чи скасують візи, питання – коли

Європейський дипломат Овідіу-Віорел Нафтанайла, відповідальний за моніторинг Плану дій візової лібералізації (ПДВЛ) у представництві ЄС в Україні, стверджує, що  дискусія про те, чи відбудеться візова лібералізація,  вже не ведеться.

Про це він заявив під час конференції в Міжнародному центрі перспективних досліджень.

“Ми сьогодні не оговорюємо, чи отримає Україна лібералізацію візового режиму. Питання в тому, коли це станеться”, – стверджує Нафтанайла.

Як відомо, за термінологією ЄС, зафіксованою у двосторонніх документах, кінцевою метою візової лібералізації у контексті  ПДВЛ є скасування віз для короткострокових поїздок до всіх країн ЄС, крім Британії та Ірландії, для подорожуючих громадян України.

Представник ЄС не став уточнювати, які завдання ще має виконати Україна, але запевнив, що український уряд, формуючи свої плани щодо виконання ПДВЛ, “достатньо коректно” називає ці завдання. 

Доповнено

У зв’язку з  низкою некоректних републікацій новини “Європейської правди” вважаємо за потрібне підкреслити, що формальне рішення про скасування віз має бути ухвалене країнам-членами ЄС пізніше.

Водночас в двосторонніх документах Україна-ЄС вже станом на зараз міститься норма про те, що українці з часом матимуть безвізовий режим для поїздок в ЄС.

“Європейська правда”  також приносить вибачення тим, кого могла ввести в оману неповна інформація про безвізовий діалог, початково подана у нашій новині.

 

____________________________________

ІНШІ СТАТТІ, ЯКІ МОЖУТЬ ВАС ЗАЦІКАВИТИ:

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Київський театр ‘Пісень світ’ виступатиме в Салерно

Тур по Італії Народного артиста України Івана Поповича. Радість пісні та …розчарування