in

Довідка з військкомату для виїзду за кордон для чоловіків призовного віку не потрібна – прикордонники

   Довідка з військкомату для виїзду за кордон для чоловіків призовного віку не потрібна – прикордонники
Відповідно до чинного законодавства під час перетину державного кордону пред’явлення довідок з військкоматів для громадян України чоловічої статі призовного віку не передбачено.

Про це повідомили в прес-службі Чопського прикордонного загону.

Документами, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну є паспорт громадянина України для виїзду за кордон, проїзний документ дитини, дипломатичний паспорт, службовий паспорт, посвідчення особи моряка.

З метою роз’яснення положень Законів України «Про державний кордон України» та «Про державну прикордонну службу України», інших нормативно-правових актів законодавства з прикордонних питань, а також вчасного та дієвого реагування на звернення осіб щодо діяльності персоналу Чопського прикордонного загону, введено в дію номер телефону довіри: (0312) 71-13-22.

Прес-служба Чопського прикордонного загон  вважає, що “інформація, яка останнім часом поширюється у ЗМІ про перевірку прикордонниками у громадян України чоловічої статі призивного віку під час перетину державного кордону довідок з військкоматів, не відповідає дійсності”.

Як повідомляло сьогодні Закарпаття онлайн, на Закарпатті транспорт з чоловіками, що підлягають мобілізації, випускають за кордон за хабар.

Про це Закарпаття онлайн повідомило джерело, яке безпосередньо працює на кордоні. Пізніше наявність таких випадків підтвердили і читачі Закарпаття онлайн.

Хабар у розмірі 100 євро береться з кожного пасажира транспортних засобів, в яких “на заробітки” за межі України виїжджають чоловіки призовного віку.

Раніше про те, що спосіб, у який намагаються вирішити проблеми з мобілізацією, принесе протилежний результат, попереджав народний депутат Віктор Балога.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українці Анкони провели маніфестацію проти російського тероризму

Маленькі українці в Італії наколядували на одяг та спорядження для бійців АТО