in

Діяльність візових центрів в Україні

В Україні діють чотири компанії, що прийомають візові клопотання. Вони можуть залучати компанії-підрядники для надання відповідних послуг.

Наразі в Україні у сфері надання послуг з прийому у наших громадян візових клопотань функціонують чотири компанії, з якими окремі іноземні держави, зокрема країни-члени Європейського Союзу, уклали відповідні договори. Це компанії «VFS Global», «Teleperformance», «Pony Express» та «Visa Management Service».

Можливість залучення країнами Євросоюзу зовнішніх постачальників послуг (т.зв. візових центрів) для прийому візових клопотань передбачена Візовим кодексом ЄС (п. 13 преамбули) та Угодою між Україною та Європейським Союзом про спрощення оформлення віз (зі змінами від 23.07.2012 р.).

Процедура відбору компаній-постачальників послуг з прийому візових клопотань регулюється національним законодавством відповідних країн. Водночас функціонування візових центрів в частині здійснення реєстрації компанії, ведення господарської діяльності та інших організаційних питань регулюється законодавством України.

В рамках своєї діяльності постачальники послуг з прийому візових клопотань «VFS Global», «Teleperformance», «Pony Express» та «Visa Management Service» можуть залучати компанії-підрядники для надання відповідних послуг. Діяльність таких компаній у сфері обробки персональних даних має відповідати вимогам Директиви 95/46/ЄС щодо захисту персональних даних.

Міністерство закордонних справ України не здійснює реєстрацію, акредитацію, ліцензування компаній-постачальників послуг з прийому візових клопотань, не має жодного впливу ані на процес відбору таких компаній європейськими партнерами, ані на операційну діяльність візових центрів на території України.

У разі виникнення бажання вийти на український ринок згаданих послуг або посилити свою присутність на ньому, МЗС України рекомендує звертатися безпосередньо до країн-членів ЄС та діяти при цьому відповідно до чітких і прозорих процедур. Під час розробки відповідних бізнес-планів просимо всі зацікавлені сторони враховувати перспективу запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС вже у 2016 році.

_____________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

З Консульською службою України можна буде спілкуватися у Facebook

На запусти, у Новарі організовують благодійні гуляння. Запрошуємо!