in

Жити по-новому вже зараз, а не колись у далекому майбутньому Програма Петра Порошенка

    Дякую долі за те, що сьогодні можу відчувати вашу підтримку, жити з вами одним життям, однією надією і прагненням почати новий етап історії України. Я особисто шукаю спільників і однодумців, з якими разом ми могли б достойно зустріти цей виклик історії і найкращим чином використати свій доленосний шанс – як народ, так і держава.

Україна проходить через важкі випробування, і водночас перед нею відкриваються величезні можливості Для розвитку, на які ще кілька місяців тому ми не могли сподіватися.

Україна опинилася перед лицем кризи своєї державності найбільш гострої і масштабної за весь період незалежності!

Частина території нашої держави окупована агресором, наш суверенітет і мирне життя громадян опинилися перед загрозою руйнування. Зростає політичний, військовий, економічний, інформаційно-психологічний тиск Росії.

Керованість держави відновлюється з величезними труднощами, розбалансована система національної безпеки, знищена судова система, деморалізовані правоохоронні органи. До цього додається складна економічна ситуація, зниження рівня життя громадян, скорочення видатків державного бюджету, зростання цін на газ, електрику, інші соціально чутливі товари і послуги.

Ми знаємо, чому прийшли до такого стану. Впродовж останніх років в Україні не проводилася державна політика як така. Люди, що отримали конституційні повноваження керувати державою, займалися виключно особистим збагаченням та виконували директиви з Москви щодо руйнування системи національної безпеки, цілеспрямовано посилювали економічну і політичну залежність України, завдали нищівних ударів по вітчизняній освіті, культурі та ідентичності.

Ми пам’ятаємо, що за перемогу над минулим український народ заплатив велику ціну – життям наших героїв. Перед їхньою пам’яттю та перед майбутніми поколіннями українців ми повинні прийняти найважливіші і найпринциповіші рішення.

Ми повинні виходити із усвідомлення подій, які відбулися в Україні.
Перше. Перемога Майдану поставила хрест на спробі перетворити Україну на диктатуру чи приватну власність олігархічного клану.

Друге. Ця перемога унеможливила повернення до колоніального чи напівколоніального статусу.
Третє. Вона остаточно визначила місце нашої країни в І об’єднаній Європі.

Четверте. Ця перемога показала, що ми єдиний народ, де б ми не жили, якою б мовою не розмовляли і яку б церкву не відвідували. У нас однакові проблеми і ми єдині у бажанні жити по-новому.

Ми добре знаємо, що означає жити по-старому. Це давати і брати хабарі, призначати на посади «своїх людей», торгувати національними інтересами і розкрадати державу, брехати, фальсифікувати.

У тому, що Україна прийшла до кризи державності, є частка відповідальності кожного з нас – політиків, чиновників, правоохоронців, експертів, підприємців. Ми прийшли до нинішнього стану тому, що погоджувалися жити в умовах напівправди, напівсправедливості, напівзакону, напівбезпеки.

Минуле ще тримає нас у своїх обіймах, але воно не зможе зупинити наш рух вперед. Ми не зможемо змінити країну, якщо не змінимо самі себе, своє ставлення до власного життя і життя цілої держави.

Ми сказали: «Так далі жити не можна!» В українців прокинулася гідність, відвага і готовність жити по-новому. Люди вірять в Україну, бо вірять в те, що вона може бути іншою. І готові самі стати іншими.

І жити по-новому треба не колись, у майбутньому, а починати вже зараз. І в першу чергу – політикам. Треба перестати брехати власному народу! Тому що з цієї брехні виростає все інше – корупція, занепад, непрофесіоналізм і безвідповідальність.

На виборах народу традиційно у нас обіцяють золоті гори: негайне покращення і безрозмірний бюджет, якого вистачає на всіх на три покоління вперед.

Давайте не починати життя в оновленій Україні зі старої брехні. Я впевнений, що наші люди зараз готові і хочуть чути правду, навіть гірку, а не віддавати свій голос за солодку брехню.

Давайте перетворимо виборчу кампанію на фаховий діалог про майбутнє країни, пошуку оптимальних рішень для усіх тих проблем, які накопичувалися впродовж не одного десятиріччя. Якщо нам вдасться повернути політик ний процес у конструктивне русло, то вже на цих виборах ніхто не зазнає поразки. А кожен з нас і Україна в цілому вийде з них сильнішою, чистішою і більш європейською.

На моє переконання, більшість українців сьогодні прагне:
– жити вільно,
– жити чесно,
– жити безбідно,
– жити безпечно.

Побудувати нову Україну відповідно до цих прагнень українського народу і є найголовнішим завданням і справою честі української влади. Тому звідси випливають мої програмні засади і наміри як кандидата у Президенти України.

Петро Порошенко

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Папа римський удостоїть Арсенія Яценюка ексклюзивної зустрічі

Обама: нові санкції проти Росії на підході