in

Закордонні паспорти буде видавати Державна міграційна служба

  З 1 січня 2013 року Державна міграційна служба планує розширити свої повноваження і видавати українцям паспорти для виїзду за кордон. Про це повідомила директор департаменту паспортної роботи і громадянства Державної міграційної служби України Діна Пімахова.

У програмі “Соціальний статус. Ваші права “на телеканалі Tonis вона розповіла, що сьогодні служба видає внутрішні паспорти, реєструє місце проживання громадян, а також виконує інші функції, визначені законодавством України про громадянство та імміграції.

“З 1 січня наступного року отримати паспорт громадянина України для виїзду за кордон можна буде також і в територіальному підрозділі Державної міграційної служби за місцем проживання, незалежно від місця реєстрації”, – зазначила Пімахова.

За її словами, оформити документ можна буде, як і зараз, в 30-денний і 10-денний термін. У першому випадку вартість державного мита складе 170 грн, вартість бланку – 120 грн. У другому – 340 грн і 270 грн відповідно. Законодавство також передбачає можливість оформлення паспорта в триденний термін для потребуючих в лікуванні за кордоном, супроводжуючих тяжкохворого або в зв’язку зі смертю родича.

На думку Пімаховой, створення Державної міграційної служби як єдиного центрального органу у сфері міграції значно спростило процедуру роботи з паспортами і дозволяє економити час та гроші українців.

“Сьогодні за один день і в одному держоргані громадянин України має право і знятися з реєстрації, і відразу ж зареєструвати нове місце проживання. Наприклад, щоб знятися з реєстрації у Львові та зареєструвати нове місце проживання, скажімо, в Києві, не потрібно їхати у Львів. Досить звернутися в територіальний підрозділ Державної міграційної служби в Києві “, – пояснила вона.Паспорти для виїзду за кордон, за статистикою, отримують близько 25% від загальної кількості громадян УкраїниПімахова зазначила, що територіальні підрозділи Державної міграційної служби працюють у кожному районному центрі.

Вона також сказала, що питання створення єдиного паспорта для внутрішнього користування і виїзду за кордон поки не розглядається.

“Це економічно необгрунтовано. По-перше, вартість паспорта громадянина України для виїзду за кордон вища, ніж внутрішнього паспорта. Держава не вважає за потрібне перекладати додаткові витрати на плечі всіх громадян, особливо тих, хто не збирається виїжджати за кордон. По-друге, паспорти для виїзду за кордон, за статистикою, отримують близько 25% від загальної кількості громадян України. Тобто, немає необхідності видавати ці паспорти всім. Крім того, є категорії громадян, які не мають права виїзду за кордон”, – повідомила представник Державної міграційної служби.

http://tvi.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Самостійна подорож. Бергамо. Смак міста

Підтвердження перебування на території Італії, для легалізації 2012