in

Заявку на оформлення закордонного паспорта можна зробити через Інтернет

Суть нововведення полягає в значній економії часу за рахунок того, що ви самі вносите свої персональні дані, потрібні для оформлення закордонного паспорта, а інспектор у день прийому витрачає час лише на їх звірку.

 

Державному підприємстві «Державний центр персоналізації документів» МВС України (ДЦПД) учасник консорціуму «ЄДАПС» для вдосконалення обслуговування громадян вводиться нова послуга попередній запис через Інтернет.

З цією метою Міжрегіональний центр видачі паспортних документів створив на офіційному Інтернет-сайті новий розділ «Запис у чергу он-лайн».

Для того, щоб подати попередню заявку на прийом, треба зареєструватися, вказавши свою адресу електронної пошти для отримання повідомлення про підтвердження реєстрації. Після підтвердження реєстрації треба увійти на сайт за своїм логіном і паролем.

Суть нововведення полягає в значній економії часу за рахунок того, що ви самі вносите свої персональні дані, потрібні для оформлення закордонного паспорта, а інспектор у день прийому витрачає час лише на їх звірку.

Подана попередня Інтернет-заявка буде розглянута і, при її підтвердженні, на вказаний при реєстрації адресу електронної пошти вам буде надіслано повідомлення.

При цьому потрібно врахувати, що зазначений у повідомленні номер заявки слід зберегти, тому що він стає вашим віртуальним талоном. З ним у зазначений час ви повинні прийти в Міжрегіональний центр видачі паспортних документів (м. Київ, мікрорайон Бортничі, вулиця Леніна, 64) з документами, необхідними для оформлення паспорта громадянина Україна для виїзду за кордон, перелік яких також знаходиться на його сайті.

«Знаючі люди радять не спізнюватися, інакше попередня заявка через Інтернет буде відключена і прийом буде можливий тільки в порядку живої черги. Але тоді втрачається вся привабливість оформлення попередньої заявки на закордонний паспорт через Інтернет і доведеться простояти в черзі близько 5-6 годин тому в день тут оформляють документи 100-150 осіб», – зазначає видання.

У Міжрегіональному центрі видачі паспортних документів поки ця послуга працює в тестовому режимі і дозволяє приймати в день 10 чоловік по інтернет-запису. Але якщо ця послуга буде користуватися підвищеним попитом, то будуть намагатися збільшувати кількість відвідувачів.

Втім, для збільшення пропускної здатності Інтернет-відвідувачів треба додатково укомплектувати автоматизовані робочі місця співробітниками МВС України, які пройшли відповідну атестацію для оформлення паспортних документів.

Державне підприємство «Державний центр персоналізації документів» МВС України (ДЦПД) – найбільший в Європі виробничий комплекс, оснащений самим високотехнологічним устаткуванням для персоналізації ідентифікаційних документів на полімерній основі.

ДЦПД є учасником Консорціуму «ЄДАПС» і бере участь у впровадженні інноваційних технологій та створення в Україні сучасної індустрії захищеного друку.

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Вчений: Мона Ліза була хлопчиком-коханцем да Вінчі

Українського доглядальника звинувачують у вбивстві