in

За кордоном п’ять мільйонів українців

У МЗС розповіли, скільки українців перебуває за кордоном

Найбільше українців проживає на території Росії.

За межами України легально перебувають до п’яти мільйонів українців, і ця тенденція зростає, заявив директор консульського департаменту МЗС України Андрій Сибіга, передає Укрінформ.

“Сьогоднішня статистика говорить про те, що за кордоном легально перебуває близько 5 млн громадян України. Цифра вражає і вона має тенденцію до зростання”, – заявив Сибіга.

Український дипломат наголосив, що МЗС України робить все можливе, щоб українець за кордоном був повністю захищеним і відчував європейський цивілізований підхід до своїх потреб в разі необхідності надання допомоги або отримання послуги з боку держави.

За словами Сибіги, сьогодні консульства України видають українцям за кордоном близько 70 тисяч біометричних паспортів на рік. “У наступному році ми прогнозуємо оформлення за кордоном близько 100 тисяч біометричних закордонних паспортів”, – зазначив дипломат.

Сибіга зазначив, що оформлення закордонних паспортів є найбільш затребуваною консульською дією за кордоном, яка зараз здійснюється в штатному порядку в максимально спрощеному режимі.

“Для отримання закордонного паспорта громадянину України за кордоном треба тільки надати свій закордонний паспорт і будь-який документ, що підтверджує легальність перебування в країні. Всі бюрократичні перепони для громадян України зняті”, – констатував дипломат.

За його словами, найбільш інтенсивна консульська робота МЗС України за кордоном, а значить найбільша кількість українців, спостерігається в Італії, Іспанії, Португалії, Чехії, Росії, Німеччині та Польщі. При цьому, зазначив він, поки найбільше українців проживає на території Росії.

Як раніше повідомлялося, в 2014 році кількість українців за кордоном збільшилася в півтора рази в порівнянні з попереднім роком.

_______________________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Духовність, освіта, спорт та єдність: в Казерті відбувся «Ювілейний День Молоді»

Як у Вінниці італієць моцарелy готує