in

Львівська облрада вимагає скасувати податок на перекази заробітчан

   Депутати Львівської обласної ради звернулися до Верховної Ради України з вимогою внести зміни до Податкового кодексу і скасувати дискримінаційну норму оподаткування грошових переказів, що надходять від українців, які працюють за кордоном.

Відповідне звернення на сесії 17 вересня підтримав 71 депутат Львівської обласної ради.

У зверненні депутати вказали на те, що найбільше трудових мігрантів є на Заході України, і вони поїхали працювати за кордон для того, щоб утримувати свої сім’ї. «Влада, яка не змогла забезпечити населення України робочими місцями та гідною зарплатою європейського рівня, прийнявши цю податкову норму, намагається наповнити державний бюджет за рахунок збільшення оподаткування зарплати і грошових переказів тих, хто працює за межами країни», – йдеться в документі.

Відтак реалізація вказаної норми Податкового кодексу, на думку депутатів, неминуче призведе до тінізації грошових переказів з-за кордону, бо мігранти та їх сім’ї будуть шукати способів не сплачувати цей податок. «Отже, держава нічого не отримає від цього податку, оскільки суттєво зменшиться кількість грошових переказів. Окрім цього, існує небезпека, що застосування вказаної норми Податкового кодексу передбачатиме виключно вибірковий характер», – зазначається у зверненні.

Отже, Львівська обласна рада висловила свою підтримку опозиційному законопроекту, який передбачає, що перекази від членів сімей першого ступеня спорідненості оподатковуватимуться за нульовою ставкою.

«Львівська обласна рада звертається до Верховної Ради України з вимогою підтримати вказаний законопроект», – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, згідно зі статистикою Нацбанку, лише за перше півріччя цього року українці привезли додому 2,2 млрд доларів.

Нагадаємо, що з приватних переказів заробітчан братимуть податок. Ставки складуть 15% та 17% залежно від суми переказу.

Джерело:
ZAXID.NET

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Найбільше озеро Італії Ґарда – отруєне

В Італії відкрили найдовший книжковий магазин