in

Майданівці приїхали на лікування в Італію

   Українці в Італії вважають своїм моральним обов’язком сприяти реабілітації новітніх героїв України.

Майдан нещодавно поховав і оплакав загиблих героїв. Скалічені учасники протестів можуть більше не боятися бути заарештованими, нарешті отримати повноцінну медичну допомогу і в Україні, і за кордоном. Потерпілі їдуть на лікування до Австрії, Польщі, Румунії, Німеччини, Чехії та Литви. Українці в Італії також вважали своїм моральним обов’язком сприяти реабілітації новітніх героїв України.

Перші 9 потерпілих та 3 супроводжуючі особи приїхали у Тревізо 19 березня. Незабаром Вітербо, що поблизу Рима, прийматиме ще 5 хворих. Їх прибуттям займаються активісти громади, за підтримки дипломатичних представництв.

Провінція Тренто з особливою чуйністю поставилася до долі борців на волю, надавши їм можливість безкоштовного лікування. У аеропорту Тревізо майданівців зустрічали віце-префект П’єтро Сіньйорелло, Почесний консул України Марко Тозон, віце-президент української асоціації «Est-Ovest» з Віченци Інна Тарасова, президент асоціації «Разом» з Тренто Анжела Шевчук. А також голови Червоного хреста і аеропортової поліції. Українські герої не сподівалися на такий пишний прийом. Зараз на них чекає довгий реабілітаційний період, а декого – можливі оперативні втручання. Як відомо, серед потерпілих у сутичках  у Києві чи не найбільше людей з тяжкими травмами кінцівок, очей, голови та вогнепальними пораненнями. Громада не залишатиме їх ні на хвилину один на один із болем. «Як тільки повідомляємо про якусь потребу, люди відкликаються блискавично» – розповідає віце-президент асоціації «Est-Ovest» Анна Паровяк
«Хочу подякувати усім хто доклався до справи, зокрема Посольству України в Італії, в особі Олексія Прищепи, активістці Мар’яні Тріль із Рима та добровольцям з України Тамілі Немченко та Ніні Горбачовій» – наголосила Інна Тарасова, даючи коментар Українській газеті.

Ми також уклінно дякуємо усім хто сприяв реалізації цієї доброї справи, та бажаємо нашим хлопцям якнайшвидшого одужання.

На сайті української газети www.gazetaukrainska активісти Вітербо і Тренто діляться досвідом привезення в Італію постраждалих майданівців. Не будьте байдужими! Лише разом ми зможемо допомогти співвітчизникам. Зробити це – реально!

Маріанна СОРОНЕВИЧ

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Путін звалив вину за Майдан на заробітчан

Українці за кордоном – також електорат!