in

МЗС відреагувало на заяву Єврокомісії щодо безвізового режиму

У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що значна частина рекомендацій Єврокомісії в рамках виконання Україною Плану дій щодо безвізового режиму вже виконана.

Про це повідомив прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров. “Ми уважно проаналізували оцінку Єврокомісії (щодо виконання плану – ред.)”, – сказав Дікусаров. Він зазначив, що в МЗС сподіваються, що ці оцінки допоможуть прискорити вирішення тих питань, які заважають переходу до другої фази виконання плану.

Крім того, Дікусаров наголосив, що оцінка Єврокомісії щодо виконання першої фази плану дій базується на інформації станом на кінець листопада 2011 року.

За його словами, значну кількість рекомендацій, які є в оцінках, на сьогоднішній день вже виконано.

“Зокрема, затверджена держпрограма з протидії корупції на період до 2015 року і план заходів щодо реалізації концепції державної політики в сфері боротьби з організованою злочинністю”, – сказав він.

Значну роботу, за його словами, здійснено і в питанні біженців і нелегальних мігрантів.

“За підсумками детального аналізу оцінки найближчим часом буде проведено засідання старших посадових осіб у рамках безвізового діалогу Україна-ЄС для вироблення алгоритму подальших спільних кроків для повного виконання першої фази плану дій і переходу до другої фази”, – зауважив Дікусаров.

Він зазначив, що в МЗС впевнені у вирішенні питання біометричних паспортів з урахуванням всіх зауважень.

“Зараз це питання проходить обговорення і ми впевнені, що цей пункт щодо біометрії, оскільки він є дуже важливим для нас в контексті переходу до другої фази (плану дій щодо лібералізації візового режиму – ІФ), буде прийнято з відповідними зауваженнями”, – сказав він на брифінгу у вівторок в Києві.

За його словами, робота в цьому напрямку триває.

Як повідомлялося, Європейська комісія в своїй другій доповіді про виконання Україною Плану дій щодо лібералізації візового режиму заявила про “деякий прогрес”, досягнутий Києвом.

 

За матерiалами: Інтерфакс-Україна

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Україна серед країн-лідерів з міграції

Італія програла ЄВРО-2012 Україні через погані стадіони, – Платіні