in

Минулого року заробітчани переказали в Україну $14 млрд

Risultati immagini per Апеляційний суд зобов'язав повернути громадянці Італії 1 млн

За даними Світового банку, обсяги грошових переказів в Україну у 2018 році склали 14 мільярдів доларів. Так, Україна стала регіональним лідером у Європі та Центральній Азії за обсягами грошових переказів трудових мігрантів.
Про це повідомляють у Світовому банку.

Зазначається, що обсяги грошових переказів до України минулого року зросли на 19% проти 2017 року. Так, Україна за обсягами грошових переказів обігнала Киргизстан, Таджикистан, Узбекистан та Росію.

Обсяги переказів до України минулого року склали 14 мільярдів доларів або близько 10% віл ВВП України. Для прикладу, це у понад 3 рази перевищує за обсягами всю кредитну програму МВФ, яку фонд затвердив наприкінці 2018 року.

Зростання обсягів грошових переказів до України у Світовому банку пояснюють удосконаленням методології розрахунків обсягів грошових переказів, а також зростанням потреби у робочій силі у сусідніх з Україною державах, зокрема Польщі.

Загалом, до країн Європи та Центральної Азії у 2018 році надійшло 59 мільярдів доларів. Майже чверть всіх грошових переказів, отриманих у регіоні. Надійшли саме до України.

Найбільше грошей у світі минулого року переказали трудові мігранти з Індії. Так, до країни надійшло 79 мільярдів доларів. До Китаю — 67 мільярдів доларів, а до Мексики — 36 мільярдів доларів. Загалом у світі трудові мігранти переказали 529 мільярдів доларів за рік, що на 9,6% більше, ніж попереднього року.

Зазначимо, що за даними Національного банку України минулого року до України заробітчани переказали 10,88 мільярда доларів, що склало 8% від ВВП країни. Більшість коштів переказали з Польщі.

Також у Нацбанку прогнозували, що у 2019 році заробітчани перекажуть в Україну 12,6 мільярда доларів. Також там повідомляли, що доходи українських трудових мігрантів зросли на 43%, проте темпи трудової міграції поступово уповільнюються.

3 грудня голова МЗС Польщі повідомляв, що на території країни працює близько 2 мільйонів українців.

Як повідомлялося, на ринку праці Польщі збільшується попит на трудових мігрантів з України, адже все більша кількість українських заробітчан переорієнтовуються на ринки Словаччини та Чехії.

Раніше у Нацбанку повідомляли, що за січень-липень 2018 року українські заробітчани переказали в Україну близько 6 мільярдів доларів. Також там повідомляли, що до кінця 2018 року очікують, що грошові перекази українських трудових мігрантів складуть близько 11,6 мільярда доларів.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Декрет флуссі-2019. Як подати заяву на приїзд на роботу в Італію

Українець увійшов у сотню найкращих піцайоло світу у Пармі