in

Найбільший інвестор – заробітчанин

«Для того, щоб зрозуміти, хто насправді дбає про Україну, достатньо порівняти дані щодо обсягів грошових переказів у країну від українців, які працюють за кордоном, та прямих іноземних інвестицій, що їх залучив наш уряд», – вважає народний депутат від «Нашої України» Володимир В’язівський.

Він нагадав, що, за даними НБУ, з початку 2011 року обсяг інвестицій склав 5,3 млрд. доларів. При цьому, за експертними підрахунками, українці, які працюють за кордоном, протягом 2010 року перевели в Україну від 5 до 9 млрд. доларів. За більш скромними підрахунками все того ж НБУ, за перше півріччя 2011 р. обсяг грошових переказів в Україну з-за кордону склав 3,28 млрд. доларів.

«Не важко побачити, що обсяг прямих іноземних інвестицій і грошові переклади наших заробітчан є цілком співставними величинами. Висновок з цього напрошується один: наші заробітчани є найбільш надійними і послідовними інвесторами нашої держави. І тому пересічні українці, які працюють за кордоном, сприяють розвитку економіки України більше, ніж наш «непересічний» уряд, який заважає підприємцям працювати всередині країни та відлякує іноземних інвесторів», – підкреслив В’язівський.

http://www.razom.org.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Запрошуємо на святкування українського Різдва в Римі

Інтерв’ю з пані Тетяною Іжевською про акцію “Українське Різдво у Ватикані”