in

На заході України на психічні захворювання частіше страждають …заробітчани

 За даними ВООЗ, на психічні захворювання в Україні страждають більше 45 тисяч людей

В Україні Всесвітній день психічного здоров’я відзначають з 1992 року. Він створений, щоб привернути увагу до цієї проблеми та скоротити поширення депресивних розладів, шизофренії, хвороби Альцгеймера, наркотичної залежності, епілепсії та розумової відсталості.

Згідно зі статистикою, в Україні 1,2 млн. жителів (це понад 3% усього населення) страждають на психічні розлади, і цей показник з кожним роком зростає. Уже котрий рік поспіль Україна займає перше місце за кількістю психічних розладів у Європі – майже 2 мільйони українців щороку стають пацієнтами психіатричних лікарень. За оцінками фахівців, від різноманітних нервових розладів страждає кожен третій українець.

Найважливіше, що втрачає людина через нервово-психічні розлади, – це працездатність. За статистикою, на заході країни частіше хворіють заробітчани, в центральній Україні – ліквідатори аварії на ЧАЕС, на сході України – шахтарі. Інвалідизація від психічних захворювань вийшла на друге місце серед інших захворювань.

За прогнозами фахівців, до 2020 року психічні розлади увійдуть до першої п’ятірки хвороб, які лідируватимуть за кількістю людських працевтрат, пов’язаних з цими захворюваннями. Психічні розлади обженуть у цьому плані навіть серцево-судинні захворювання, які нині традиційно тримають пальму першості у структурі захворювання населення земної кулі. Це прогнози Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Стреси здебільшого призводять до неврозів. А від неврозу один крок до непоправних психічних розладів. До речі, медики давно вже встановили перелік людей, найбільш схильних до стресів. Це шахтарі, пожежники і самі ж лікарі. Є в цьому списку вчителі, психологи та журналісти. Здоров’я населення залежить від рівня благополуччя всього суспільства і від його уваги до цих проблем.

Будьте уважними один до одного та оберігаймо власне психічне здоров’я.

 

________________________________________________

Більше новин:

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Ледида: Обдирати заробітчан – це підлість

Знайдено таємні фото українського конкурента ”Grande fratello”