in

На порталі «Дія» відтепер доступний витяг про місце проживання дитини

Міністерство цифрової трансформації запустило на порталі Дія послугу, яка дозволяє отримати витяг про місце проживання дитини. Раніше вона була доступна тільки у застосунку.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Мінцифри у Телеграмі.

«Витяг про місце проживання дитини доступний і на порталі Дія. Раніше отримати послугу можна було у смартфоні, а тепер і на комп’ютері. Оформлюйте документ онлайн на порталі Дія та завантажуйте в PDF-форматі протягом кількох хвилин», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Скільки коштує місяць життя в Італії і яка різниця між регіонами?

Щоб отримати документ, необхідно: авторизуватися на порталі Дія; у розділі «Послуги» обрати «Довідки та витяги», натиснути на «Витяг про місце проживання»; обрати, що хочете отримати витяг; вказати серію та номер свідоцтва про народження дитини.

Послугу розроблено Міністерством цифрової трансформації спільно з МВС України, Державною міграційною службою України за підтримки Програми EGAP, що впроваджується Фондом Східна Європа за підтримки Швейцарії.

Читайте також: Італія оголосила про продовження пермессо для біженців

Як повідомлялось, 27 лютого Міністерство цифрової трансформації запустило на порталі Дія послугу, в межах якої українці можуть подати заяву про державну реєстрацію шлюбу.

Найважливіші новини для українців в Італії у соцмережах FacebookInstagram і Телеграм.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українка увійшла до списку «Жінка року 2023» за версією Time

«Жінки зі сталі» закликали Папу Римського посприяти звільненню з полону 167 українок