in

НБУ вирішив обмежити виведення валюти фізособами за кордон

    Нацбанк буде встановлювати обмеження на виведення валюти фізособами за кордон на індивідуальній основі. Про це йдеться у відповідній постанові Нацбанку, яка набирає чинності з 25 січня 2013 року, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Фізособи-резиденти, які отримали індивідуальну ліцензію Нацбанку на розміщення валютних цінностей на рахунках за межами України, можуть здійснювати на ці рахунки перекази іноземної валюти в сумі, зазначеній в ліцензії”, – наголошується в новій редакції положення про порядок видачі відповідних ліцензій.

Чинними правилами передбачається, що фізособи-резиденти, які отримали таку індивідуальну ліцензію, можуть здійснювати на закордонні рахунки валютні перекази в сумі, яка в еквіваленті не перевищує 600 тис гривень на рік.

Варто додати, що іноземні інвестори за рішенням Нацбанку вже не зможуть зараховувати ввезену ними готівкову валюту на інвестиційні рахунки в українських банках. Тепер інвестиції можна буде здійснювати тільки в безготівковій формі. Втім, публічних інвесторів ці обмеження не торкнуться, зазначають експерти.

Постановою №450 регулятор забороняє інвесторам зараховувати на інвестиційні рахунки готівкову валюту, ввезену в Україну і задекларовану на митниці. Тепер в інвесторів залишиться право відкривати інвестиційні рахунки та поповнювати їх безготівковим способом з-за кордону.

http://newsru.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Довідник української громади в Італії (РИМ)

Як українці у Варезе колядували (ФОТО)