in

Нові правила малого прикордонного руху між Україною та Польщею

20 вересня, набули чинності зміни до угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про правила місцевого прикордонного руху.

Вони передбачають, що мешканці прикордонної зони можуть отримати дозволи на спрощений перетин кордону з правом перебувати у прикордонній зоні іншої держави до 90 днів (кожного разу від дати перетину кордону), повідомляє zahid.net

Збір за прийом і розгляд першої заяви становитиме 20 євро, усі наступні дозволи видаватимуться безкоштовно, повідомляє прес-служба МЗС. Водночас від оплати дозволу звільняються інваліди, пенсіонери та діти до 18 років.

Прийняття документів на оформлення дозволу на місцевий прикордонний рух здійснюватимуть також зовнішні постачальники послуг. Також змінами до цієї угоди додано 4 населених пункти України, на мешканців яких поширюватиметься дія документу (Гевин, Орані та Руснів Волинської і Тисовець Львівської областей).

Список усіх населених пунктів, мешканці яких млжуть користуватися правилами місцевого прикордонного руху, можна прочитати на сайті Верховної Ради.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

В Трівенето відкрито перший прихід Православної церкви Київського патріархату

«Правда vs Пропаганда» – у Римі викрито матрицю російської брехні