in

Номер один в Європі: як заробітчани зробили неоціненну послугу Україні

Україна – номер 1 в Європі за переказами заробітчан. Рік тому, 22 квітня 2020 року, Прем’єр Шмигаль повідомив, що до країни повернулись 2 мільйони заробітчан.

Уряд казав, що утримає цих людей в Україні новими дешевими кредитами та робочими місцями на будівництві доріг.

Що з цього було реалізовано? Нічого.
2 мільйони людей як приїхали, так і поїхали назад так швидко, як могли, навіть попри локдауни.

Читайте також: УКРАЇНСЬКІ ПРИКОРДОННИКИ ЗАТРИМАЛИ АВТОБУС ІЗ ІТАЛІЇ ЗА ПІДРОБЛЕНІ ДОКУМЕНТИ

Організація KNOMAD, підтримувана Світовим банком, у глобальному звіті щодо трудової міграції від 10.2020 каже про Україну таке:

“У квітні український уряд заявив, що 2 мільйони українців, які працюють за кордоном, повернулись до країни. Уряд тимчасово заборонив їм виїзд з країни протягом локдауну. Однак обмежені перспективи працевлаштування вдома та відсутність фінансової допомоги для повернених спонукали їх шукати можливості працевлаштування в країнах ЄС, не дивлячись таку офіційну позицію”.

Держстат також звітує, що середня кількість працівників в Україні протягом 2020 року не те що не збільшилася на 2 мільйони, а зменшилася: з 7,5 мільйонів у січні 2020 до 7,3 мільйона у грудні. Тобто заробітчани не змогли знайти роботу в Україні.

Ми хотіли б залишатися із вами у контакті. Запрошуємо приєднатися до групи  у Facebook Українська газета – видання для українців в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Соцвиплати для українців в Італії у 2021: розмір та умови отримання

Руслана була на заробітках в Італії, залишивши чоловіка з синочками: “Пробач, я вагітна”