in

В Україні змінено правила обміну валюти : які купюри не беруть і що з ними робити

Обміняти можна валюту, яка не забруднена, без потертостей, ціла і без сторонніх написів.

В Україні обмінювати валюту стало складніше, оскільки недотримання принаймні одного з нових правил є підставою для відмови касира клієнту у валютній операції. У зв’язку з цим, українці масово скаржаться на відмову банків та обмінних пунктів приймати, наприклад, американський долар.

Про це повідомляє “Обозреватель”.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ: ПІСЛЯ ПРИЇЗДУ В УКРАЇНУ З-ЗА КОРДОНУ, УСІ НЕВАКЦИНОВАНІ ПРОХОДИТИМУТЬ КАРАНТИН

Так, згідно з постановою НБУ, у кожному банку або обмінному пункті касир має право не взяти кошти клієнта, якщо вважає, що валюта не відповідає одному з необхідних критеріїв. Так, в обміні можуть відмовити, якщо громадянин здає порвані купюри або ті, які мають кілька пошкоджень одночасно, чи з плямами.

Зазначається, що навіть якщо на купюрі є невелика пляма, яку видно на детекторі валют, обмінники і банки можуть її не взяти. Також не приймаються зношені купюри і ті, на яких є штучні забруднення (сліди ручки, фарби й т. ін.).

Такі купюри слід здати до банку як зношені, але вартість купюр буде меншою: залежно від стану, розмір комісії може становити від 5 до 50%.


Ми хотіли б залишатися із вами у контакті. Запрошуємо приєднатися до групи  у Facebook Українська газета – видання для українців в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 3 Середній: 3.7]

Після приїзду в Україну з-за кордону, усі невакциновані проходитимуть карантин

Валіза із кокаїном на €9 млн впала з літака на дах будинку у Сарденії