in

Офіційне повідомлення Генконсульства в Мілані щодо виборів Президента України

   Визнаючи недоліки в організації голосування в день виборів, просили б водночас врахувати, що  загальна кількість людей, які проголосували на дільниці  є чи не найбільшим показником серед дільниць по закордонному виборчому округу.

Шановні співвітчизники!

Повідомляємо, що за результатами голосування по закордонній виборчій дільниці № 900032 при Генеральному консульстві України в Мілані переможцем став П.О.Порошенко, за якого було віддано  4317 голосів.

Серед кандидатів, які набрали найбільшу кількість голосів:
О.В.Ляшко -896 голосів,
А.С.Гриценко – 530 голосів,
Ю.В.Тимошенко – 495 голосів,
О.В.Богомолець – 199 голосів.
Д.А.Ярош- 93 голосів,
О.Я.Тягнибок – 63 голоси.  

    Повністю визнаючи всі недоліки в організації голосування в день виборів та зважаючи на нарікання та скарги наших громадян просили, б водночас врахувати, що  загальна кількість людей, які проголосували на дільниці складає понад 6728 чол., що є чи не найбільшим показником серед дільниць по закордонному виборчому округу.

Слід також взяти до уваги, що у виборах Президента цього року на нашій дільниці взяло участь у 1,5 рази більше виборців ніж на президентських виборах 2010 року.

Разом з тим, склад дільничної комісії, затверджений постановою ЦВК,-  усього 21 особа –  ніяким чином не відповідав кількості людей, внесених до списку та таких, що проголосували. Можливості збільшити кількість членів комісії не було. Для порівняння – в Україні така сама кількість виборців голосувала б у 2-3 дільницях.
Законодавство України передбачає створення виборчих дільниць за кордоном лише при закордонних дипломатичних установах України, тобто на сьогодні відсутня можливість відкриття додаткових дільниць для голосування, в тому числі в Італії, незважаючи на велику чисельність тут української громади.    

 
Цілком визнаючи недостатньо ефективну роботу та малу чисельність волонтерів,які діяли на вході до Генконсульства, просили б взяти до уваги, що всі члені дільничної комісії працювали на межі своїх фізичних можливостей, витрачаючи в середньому менше хвилини на обслуговування одного виборця.     Саме через це черга рухалася доволі повільно. Прийняти більшу кількість виборців за таких умов було практично неможливо. Тому, нам дуже прикро, що частина людей була вимушена  повернутись додому не проголосувавши.

Через невелику чисельність волонтери не мали змоги ефективно керувати  чергою, довжина якої сягала понад 500 м. Водночас, під час голосування було забезпечено наявність біотуалетів, чергування бригади швидкої допомоги та доставку питної води.

О 20 год. всі без винятку виборці, які не встигли проголосувати та знаходились біля входу на ділянку, були допущені всередину консульства та до 22 год. проголосували.  

   
Просимо вибачення за незручності.

З повагою,
Генеральне консульство України в Мілані

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українці Болонії обурені організацією виборів у Мілані

Маріанна Сороневич: на виборчих дільницях в Італії найбільша явка українців за всі часи