in

Політичний емігрант зібрався повертатися до України

   Голова Харківської обласної організації партії «Батьківщина» Арсен Аваков збирається повернутися в Україну з Італії, де перебуває близько року. Під час прес-конференції в мережі інтернет Аваков заявив, що це станеться після отримання статусу народного депутата.

«Я придбаю квиток на літак, сяду і з величезним задоволенням повернуся до України – це станеться настільки швмдко, наскільки це дозволить формальна процедура», – сказав Арсен Аваков.

На запитання, чи не побоюється він затримання на шляху від Борисполя до будівлі Верховної Ради Аваков наголосив: «Давайте розвіємо всілякі міфи. Згідно з рішенням Конституційного суду, з моменту оприлюднення ЦВК результатів голосування, народний депутат набуває статусу недоторканності», – підсумував Аваков.

У партійному списку Об’єднаної опозиції харківський політик має 24-й номер. Спираючись на дані екзит-полів, Арсен Аваков потрапляє до парламенту.

Близько року тому Арсен Аваков виїхав до Італії. В січні 2012 року проти нього було порушено кримінальну справу. Згодом Аваков був оголошений у міжнародний розшук і затриманий в Італії. Його захист надав суду документи, які свідчили про політично мотивоване переслідування Авакова в Україні.

Як повідомляє Радіо Свобода, італійський суд звільнив його з-під варти. Українська влада просила Італію про екстрадицію, але у цьому запиті їй відмовили.

http://www.expres.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Спілкування без кордонів у Стрийській бібліотеці

Міністр культури України відвідав музей театру “Ла Скала” (ФОТО)