in

П’ятірку іноземних усиновлювачів український дітей очолюють США та Італія

Найбільше українських дітей усиновлюють громадяни США та Італії.

Про це на прес-конференції у п’ятницю на тему “Міждержавне та національне усиновлення: долі та безпека українських дітей” поінформувала начальник відділу по роботі з документами іноземних громадян Департаменту з усиновлення та захисту прав дитини Мінсоцполітики України Вікторія Яловська, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

“За минулий рік іноземцями усиновлено 970 дітей. Найбільше всиновлюють у США, Італію, певну кількість у Канаду, Францію, Іспанію, Ізраїль”, – сказала В.Яновська.

Вона уточнила, що торік 518 українських дітей здобули американських батьків, а 294 – італійських.

Водночас, за словами В.Яновської, починаючи з 2007 року спостерігається тенденція до зменшення кількості усиновлень українських дітей іноземними громадянами. Вона поінформувала, що у 2007 році іноземці прийняли у свої сім’ї 1780 наших маленьких співвітчизників, у 2008-му – 1587, у 2009-му – 1428, у 2010-му – 1202.

В.Яновська зазначила, що минулого літа були внесені зміни до Сімейного кодексу, згідно з якими перевага у всиновленні надається нашим громадянам, а іноземці мають право брати у свої сім’ї дітей старше п’яти років. Як правило, це хворі діти або діти-інваліди, оскільки українці активно всиновлюють малюків віком до 5 років, повідомила представник Мінсоцполітики.

Надія Юрченко

http://www.ukrinform.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Доглядальниці та домашні працівники. Отримувати готівкою зарплату, що складає понад 1000 євро заборонено.

В Італії зафіксовано найвищий рівень безробіття за вісім років