in

Рада затвердила зміни в оформленні закордонних паспортів

Верховна Рада ухвалила Закон про обов’язкове отримання біометричного паспорта з 14 років. Відповідний законопроект №3224 підтримали 226 депутатів.

 

За новим Законом, для оформлення закордонного паспорта, дипломатичного, службового і низки інших документів будуть використовуватися оцифровані відбитки пальців рук. Наразі відбитки пальців у таких випадках беруть тільки за згодою власника. Для оформлення паспорта громадянина України вносити оцифровані відбитки пальців рук також будуть тільки за згодою власника.

В законі прописаний порядок оформлення документів для постійного проживання громадян України за кордоном. Із законодавства пропонується виключити норму про терміни і порядок розгляду заяви на оформлення закордонного паспорта, яка допускає можливість відмови у видачі такого документа.

Тепер не можна вилучати закордонний паспорт, можна буде лише обмежити право громадянина на виїзд за кордон у визначених випадках. 

Крім того, у Законі уточнили визначення “безконтактного електронного носія”, а також встановили вартість послуги з оформлення документів, що засвідчують особу.

Повнолітнім особам будуть вносити засоби електронного цифрового підпису в безконтактний електронний носій, який міститься в паспорті громадянина України.

За новим Законом, громадянин України може мати не більше двох закордонних паспортів.
_________________________________________

Більше новин:

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Як ошукують під час ремонту квартир: П’ять способів мінімізувати втрати

Chi l’ha visto Іванну Атаманюк?