in

Рада ухвалила в першому читанні внесення змін до Митного кодексу

   Впровадження нового порядку митного оформлення іноземних інвестицій, скорочення митного оформлення до чотирьох годин з моменту подачі митної декларації і документів, запровадження персональної відповідальності посадової особи митниці за неправомірні затримки митного оформлення, а також інші зміни до Митного кодексу України 17 травня підтримав у першому читанні парламент, передає “Інтерфакс-Україна”.

За ухвалення за основу відповідного проекту закону “Про внесення змін до Митного кодексу України і інші законодавчі акти України” (№8130-Д), внесеного до парламенту народним депутатом (Партія регіонів) головою комітету Верховної Ради з питань фінансової, банківської діяльності, податкової і митної політики Віталієм Хомутинніком, проголосували 257 народних депутатів парламенту.

“У новій редакції кодексу (Митного) знайшли віддзеркалення такі ключові питання реформування митної служби, як спрощення і прискорення митних процедур, зниження впливу людського чинника на процес і результат митного оформлення товарів, наближення процедур до європейських стандартів, а також підвищення ефективності протидії митним правопорушенням, посилення ролі постаудиту, визначення чітких термінів проведення митниками процесуальних дій”, – сказав Хомутиннік, представляючи документ в парламенті.

Так, на його думку, всі вказані норми дозволять бізнесу значно скоротити час і фінансові ресурси на виконання митних формальностей, сприятиме зменшенню проявів корупції.

Він пояснив, що в доопрацьованому документі також враховано низку норм, зокрема, про відповідальність митних органів за неправомірне затягування часу, ліквідації корупції на кордоні, надання можливості здійснення митного оформлення в будь-якому митному органі (без відкріплень і дозволів), проведення митного оформлення протягом чотирьох робочих годин тощо. У законопроекті також враховано положення Податкового кодексу України, а також передбачено впровадження електронного декларування і використання інформаційних технологій.

Як зазначив Хомутиннік, нова редакція Митного кодексу об’єднала кращі напрацювання двох законопроектів про внесення змін до Митного кодексу і інших законодавчих актів України (№8130 і 8130-1), розроблених двома авторськими колективами з урахуванням позиції Кабінету міністрів, Державної митної служби народних депутатів і представників бізнесу.

За його словами, в доопрацьованому законопроекті, зокрема, враховані положення закону “Про приєднання України до Протоколу про внесення змін до Міжнародної конвенції про спрощення і гармонізацію митних процедур”, Конвенції про тимчасове ввезення і оновленого Митного кодексу ЄС 2008 року, а також принципи реформування Митної служби України.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

На Львівщину з’їхалися нащадки української шляхти

Молодий українець утопився в озері Пузіано. Тіло ще не знайдено