in

Романюк, який перебуває в Італії, провадитиме виборчу кампанію завдяки засобам телекомунікації

   Кандидат у депутати від партії “Батьківщина” за 94-м виборчим округом, Віктор Романюк, під час виборчої кампанії перебуватиме в Італії і працюватиме на виборах через засоби телекомунікації.

“До перемоги він працюватиме через засоби телекомунікації. Ми не будемо ризикувати і давати шанс, так би мовити, нинішньому українському правосуддю здійснитися”, – сказав народний депутат Арсен Аваков (фракція “Батьківщина”) журналістам у середу після завершення з’їзду партії “Батьківщина”, де одним із кандидатів у депутати від партії було висунуто В.Романюка.

Він наголосив, що В.Романюк активно братиме участь у виборчій кампанії, його кандидатуру висунув з’їзд.

За словами А.Авакова , партія провела соціологічні виміри і зрозуміла, що В.Романюк може перемогти – у нього висока популярність на окрузі, добре організована команда.

Депутат також повідомив, що документи кандидатів у депутати в ЦВК уповноважений партії Руслан Князевич подасть “сьогодні-завтра”.

А.Аваков наголосив, що всі народні депутати активно братимуть участь у виборчій кампанії, особливо в проблемних округах де балотуються Романюк та Корнацький.

Як повідомлялося, В.Романюк балотувався в народні депутати в 2012 році за мажоритарним округом № 94. Він переміг свого найближчого конкурента Тетяну Засуху

(представника Партії регіонів) з відривом майже в 10 тис голосів. У результаті рішень Васильківського та Обухівського районних судів окружна виборча комісія визнала 33 тис голосів виборців недійсними і віддала перемогу Т.Засусі.

28 лютого 2013 року В.Романюк був оголошений у міжнародний розшук у зв’язку з відкритим кримінальним провадженням за ч.5 ст. 191 (розкрадання майна шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

22 березня його затримали у Мілані (Італія), а 26 березня Шевченківський суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. 27 березня суд у Мілані розпочав розгляд справи про обрання йому запобіжного заходу до винесення рішення щодо питання про екстрадицію до України, однак 29 березня його звільнили з міланської в’язниці за рішенням італійського суду.

В.Романюк заявляв , що планує брати участь у перевиборах на своєму окрузі № 94 і не має наміру просити про політичний притулок.

15 липня Апеляційний суд Мілана відмовив Україні в екстрадиції кандидата в депутати на “проблемному” виборчому окрузі № 94 В.Романюку.

http://ua.interfax.com.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Одружений італієць переслідував і погрожував смертю доглядальниці-українці

Італія наглядатиме за нелегалами з повітря