in

Світовий Конґрес Українців підписав Меморандум про співпрацю із урядом

   Метою меморандуму є “посилення взаємодії Української держави із закордонними українцями, захист людських, громадянських та національних прав українців у світі, утвердження незалежності і суверенітету України, її євроінтеграційним та євроатлантичним прагненням”.

28 серпня 2014 р. в Києві, у Кабінеті Міністрів України, Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій разом з Проводом СКУ зустрівся з Прем’єр-Міністром України Арсенієм Яценюком та підписав Меморандум про співпрацю між Світовим Конґресом Українців та Кабінетом Міністрів України (Меморандум).

З боку СКУ в зустрічі взяли участь перший та другий заступники Президента СКУ Ярослава Хортяні і Орися Сушко, генеральний секретар СКУ Стефан Романів, заступник Президента СКУ Павло Ґрод, директор з гуманітарних ініціатив СКУ доктор Уляна Супрун та заступник директора Представництва СКУ в Україні Святослав Юраш.

Учасники зустрічі обговорили Меморандум, метою якого є “посилення взаємодії Української держави із закордонними українцями, захист людських, громадянських та національних прав українців у світі, утвердження незалежності і суверенітету України, забезпечення її територіальної цілісності, сприяння демократичному процесу в Україні, її євроінтеграційним та євроатлантичним прагненням”.

Особливої уваги було надано питанням майбутньої співпраці, які охоплюють сприяння реалізації зовнішньополітичних пріоритетів України; поширення у світі правдивої інформації про Україну; сприяння поглибленню плідної та взаємовигідної співпраці України з урядами країн перебування закордонних українців; надання гуманітарної допомоги постраждалим учасникам Революції гідності та постраждалим від агресії Російської Федерації; спостереження за ходом виборчих процесів в Україні; сприяння розбудові громадянського суспільства в Україні та розвитку українського громадського життя в діаспорі; розроблення програм розвитку зв’язків між Україною та закордонними українцями у сферах освіти, культури, молоді та спорту, засобів масової інформації; визнання у світі Голодомору 1932–1933 років геноцидом українського народу; сприяння розвитку української мови та протидії торгівлі людьми.

По завершенню зустрічі Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк та Президент СКУ Евген Чолій підписали Меморандум про співпрацю між Світовим Конґресом Українців та Кабінетом Міністрів України та висловили з цього приводу готовність до співробітництва.

“Підписання цього Меморандуму є важливим кроком для посилення всебічної співпраці СКУ з Кабінетом Міністрів України, передусім з метою захисту незалежності і суверенітету України та надання українському народу вкрай необхідної гуманітарної допомоги,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.  

На офіційному Урядовому порталі України подано інформацію про цю зустріч.
 
СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об’єднує в своєму складі українські організації із 33 країн та підтримує зв’язки з українцями ще 14 країн. Заснований у 1967 р., СКУ був визнаний у 2003 р. неурядовою організацією у Економічній та соціальній раді Організації Об’єднаних Націй зі спеціальним консультативним статусом.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

В Україні розпочались виборчі перегони

Розітни мою на грудях вишиванку. Вірш Марії Гайдай