in

Україна запрошує закордонну молодь до Конкурсу патріотичного самовизначення

Міністерство освіти і науки України Науково-дослідний інститут українознавства Київський міський будинок вчителя запрошують учнівську молодь України та зарубіжжя

Науково-дослідний інститут українознавства запрошує учнівську молодь України та зарубіжжя до участі у ІХ Міжнародному конкурсі з українознавства, який відбудеться 24–26 березня 2016 р. у м. Києві.

Метою Конкурсу є кристалізація громадянсько-патріотичного самовизначення учнів на основі поваги до держави, історії, традицій, культури українського народу, пізнання України через індивідуальну дослідницько-пошукову роботу.

Умови участі у Конкурсі
До участі у Конкурсі запрошуються учнівська молодь України та зарубіжжя віком від 11 до 17 років.
На Конкурс учасники подають пошукову роботу на основі досліджень української історії та культури, внеску українців у світову цивілізацію, узагальнення досвіду громадської та волонтерської діяльності.

Пріоритетні напрями дослідження: 
• Історична роль українського народу у формуванні європейського цивілізаційного простору (українська дипломатія, роль козацтва в цивілізаційних процесах, участь українців у розбудові європейських держав).
• Тарас Шевченко: діалог через століття та кордони (актуальність Кобзаря у цивілізаційному дискурсі XXІ ст.; вшанування пам’яті Кобзаря за кордоном).
• Українознавство в сучасній науково-освітньому просторі (діяльність шкіл українознавства за кордоном, сучасні українознавчі інформаційні ресурси, вітчизняні та міжнародні українознавчі наукові та освітні проекти).
• Усна історія українського сьогодення. Сучасні українські громадські рухи.

Конкурс проводиться в два етапи:
I етап (заочний) – для закордонних українців необхідно надіслати електронний варіант дослідної роботи та заявку-анкету учасника Конкурсу до 15 березня 2016 р. на E-mail: konkurs2015@ukr.net
II етап (очний, м. Київ) – 24 – 26 березня 2016 р.
Для учасників із зарубіжних країн можлива лише заочна участь. Переможець буде визначатись за результатами рецензування роботи.

Вимоги до оформлення матеріалів:
1. Матеріали мають бути набрані в редакторі Word, шрифт Times New Roman – 14 пт, інтервал – 1,5. Текст обсягом 10–15 сторінок.
2. Мова науково-дослідних робіт – українська (для учасників з інших держав допускається англійська мова).
3. Вітається презентація досвіду українських шкіл за кордоном та відеовітання учасникам Конкурсу.

При надсиланні документів у електронному вигляді у темі повідомлення необхідно зазначити: «прізвище; країну проживання, місто».

Проїзд, проживання та харчування – за рахунок сторони, що відряджає. НДІУ сприяє в організації проживання та харчування конкурсантів.

Для учасників очного туру Конкурсу передбачені безкоштовні екскурсії. Педагогічних керівників учнівських дослідницьких проектів запрошуємо взяти участь в усіх запропонованих заходах Конкурсу.

Координатор програми: к. ф. н., Бойко Світлана Миколаївна. 
Телефон для довідок: (044) 236-01-02, (099) 257-75-48

Ця інформація є для вас цікавою, поділіться нею у соціальних мережах. Дякуємо.

_____________________________________

Більше новин:

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

“Художник війни” книга луганчанина для жителів Донбасу

Що варто знати про внутрішні біометричні паспорти: цікаві факти