in

Україна спрощує візові процедури для іноземців

Почала діяти дослідна експлуатація системи оформлення і видачі віз для в’їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію.

 

З 01 червня 2016 року Департамент консульської служби Міністерства закордонних справ України розпочав дослідну експлуатацію інформаційно-телекомунікаційної системи оформлення і видачі іноземцям та особам без громадянства віз для в’їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію (‪#‎ІТСВіза‬), розроблену з метою втілення європейських стандартів у процес видачі віз іноземцям, повідомляє Департамент консульської служби МЗС України.

Одним з головних позитивних якостей ІТС “Віза” є функціонування окремого веб-сайту для онлайн реєстрації звернень заявників та призначення дати подачі документів в консульських установах – visa.mfa.gov.ua, що значно спрощує процедуру оформлення віз та робить її більш доступною для громадян іноземних країн.

Станом на 20.07.2016 р. система працює в 20-х закордонних дипломатичних установах України та консульському пункті м/а «Бориспіль».

За допомогою системи вже видано майже 1000 українських віз, з них більше 500 – в аеропорту «Бориспіль». Кількість туристів з цих країн, які бажають оформити візи в консульському пункті м/а Бориспіль щоденно зростає.

Найбільше віз видано з метою туризму громадянам Австралії, КНР, Нової Зеландії. Зазначене стало можливим завдяки ухваленню постанов Кабінету Міністрів України №145 від 02.03.2016 р. та №356 від 08.06.2016 р. щодо можливості оформлення віз з туристичною метою по прильоту громадянам низки іноземних країн, в т.ч. у період з 20 червня по 30 вересня 2016 року – громадянам КНР у разі подорожі з діловою або туристичною метою.

Департаментом здійснюється послідовна робота щодо переходу до кінця року усіх закордонних дипломатичних установ України на видачу віз засобами ІТС «Віза», зокрема, у серпні планується підключення наступних 30 закордонних консульських установ України.

Водночас, ‪‎МЗС‬ завершується міжвідомче погодження нової редакції правил оформлення віз для в’їзду в Україну, розроблених з метою спрощення та уніфікації візових процедур для іноземців.

_____________________________________________

Більше новин:

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Pokémon Go. Гра від якої збожеволів увесь світ

Громадянам України що опинилися у скрутному становищі за кордоном, надаватимуть державну підтримку