in

Україна та Італія підготували проект угоди про морське торгівельне судноплавство

Міністерство інфраструктури Україні та Міністерство інфраструктури і транспорту Італійської Республіки погодили проект угоди про морське торгівельне судноплавство, робота над яким ведеться ще з 2006 року.

Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури України.

Проект угоди передбачає врегулювання питань співпраці між Україною та Італією: обслуговування суден у портах, виконання торгових операцій, взаємодія держав під час лиха і т.ін.

Так, зокрема, положеннями проекту визначено, що Італійська Республіка гарантує українським суднам у своїх портах аналогічне ставлення, як і до суден під своїм національним прапором.

Це стосується питань вільного доступу в порти, використання портових засобів для навантаження і розвантаження вантажів, посадки і висадки пасажирів, здійснення звичайних комерційних операцій і користування всіма послугами для судноплавства.

Крім того, такий же принцип діятиме і з питань сплати портових зборів і платежів. Аналогічні зобов’язання щодо італійських суден бере на себе і Україна.

Раніше, 4 липня, перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв висловив переконання, що Україні може стати великою морською державою, використовуючи власний потенціал у галузі кораблебудування.

 

За матерiалами: РБК-Україна

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італійський парламент остаточно схвалив план економії бюджету

Італія встановила нові правила депортації та добровільної репатріації.