in

Українська інтелегенція поставила свій підпис на захист Тимошенко

Видатна українська письменниця Ліна Костенко та її донька, літературознавець, Оксана Пахльовська, професор римського університету Ла Сапієнца (на фото), підписали спільну заяву української інтелігенції з приводу невизнання рішення Апеляційного суду Києва у справі екс-прем’єра, лідера опозиції Юлії Тимошенко.

При цьому у повідомленні зазначається, що Л.Костенко принципово ніколи не підписує спільних звернень і заяв. Цей випадок є винятковим.

Л.Костенко та О.Пахльовська обурені тим, що «влада прийняла садистське рішення етапувати Юлію Тимошенко з Лук’янівського СІЗО в колонію, тим більше, що це демонстративно робиться напередодні Нового року».

«Це схоже на цинічний розрахунок на те, що суспільство у приємних передсвяткових турботах забуде про людину, яка вміє принципово і послідовно сказати «ні» знущанню над державою і за це сьогодні йде царсько-сталінським етапом у колонію», – вважають вони.

Як повідомлялося, раніше група української інтелігенції звернулася з відкритою заявою, в якій засудила рішення Апеляційного суду і закликала не визнавати вирок, оскільки він є несправедливим, протизаконним і аморальним.

«Ми, представники української інтелігенції, заявляємо, що не визнаємо несправедливе рішення підконтрольного чинному Президентові Апеляційного суду Києва у справі Юлії Тимошенко та сподіваємося, що воно найближчим часом буде скасоване в Європейському суді з прав людини», – йшлося в заяві.

УНІАН

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Друга телефонна розмова між капітаном Ск’єттіно та портом Ліворно (ВІДЕО)

Trenitalia звинуватили в расистській рекламі