in

Українці виявились біднішими за росіян, але заможнішими за китайців

   За статистичними підрахунками, 16% населення України задоволені життям і відносять себе до категорії тих, хто “процвітає”. В розвинутих країнах процвітаюче населення складає 60-70%.

Україна посідає 36-е місце в списку зі 124 країн за рівнем добробуту населення. Про це свідчить результат глобального дослідження, здійсненого американським соціологічним інститутом Геллапа.

За статистичними підрахунками, 16% населення України задоволені життям і відносять себе до категорії тих, хто “процвітає”.

У цьому сенсі Україна стоїть на рівні В’єтнаму, Туреччини й Румунії. Це ліпше, ніж Південна Африка, Узбекистан, Лівія, Португалія, Киргизстан, Туніс і Угорщина – там по 14% задоволених.

Однак населення України бідніше від населення Хорватії, Росії та Еквадору, де по 24% “процвітаючих”. Ці три країни очолюють список 67 країн, які входять до умовної категорії “пересічно важкого” життя.

Справжні злидні превалюють там, де “процвітає” не більше за 12% населення. До цієї умовної категорії “животіння” соціологи відносять 38 країн. Зокрема, це Ємен, Китай, Афганістан, Вірменія та Єгипет: там по 12% задоволених життям. Трохи нижче на щаблях драбини – Грузія, Азербайджан і Македонія з 10%-ми “процвітаючих”.

У категорії “тих, хто животіє” – Таджикистан, Камбоджа, Камерун, Судан, Зімбабве, Уганда і, нарешті, Чад – з 1% задоволених життям. Причому найближчими роками опитувані не сподіваються на поліпшення долі.

“Процвітаючим” своє життя вважає населення лише 19 країн світу зі 124 досліджених. У них благополучними себе вважають більшість громадян.

У Данії таких “процвітаючих” – 72%, далі йдуть Швеція, Канада, Австралія – 65%, Фінляндія – 64%, Ізраїль – 63%, Сполучені Штати – 59%.

Нагадаємо, середня місячна зарплата в Україні – близько 260-270 доларів. Середня пенсія – 100 доларів, а пенсіонери, як відомо, складають 30% населення. Крім того, велика кількість українських студентів отримує стипендію від 50 до 80 доларів. Якщо вираховувати середній дохід одного українця, виходить менше 200 доларів на місяць

http://tsn.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Порошенко затвердив угоду з ЄС про надання Україні до 1 млрд євро

Допоможіть розшукати Гнатюк Валентину і Миколу