in

Українці зможуть безмитно ввозити з-за кордону товарів на тисячу євро

Громадяни України зможуть дешевше завозити товари в Україну, оскільки Держмитниця погодилась підняти планку безмитного імпорту з 200 євро до 1 тисячі євро. Загальна вага товарів однієї партії не повинна при цьому перевищувати 50 кг. В першому читанні законопроекту Рада підняла планку в десять разів – до 2 тис євро (з вагою – 30 кг). Але пізніше митниця попросила депутатів встановити поріг в 500 євро, щоб не створювати сприятливих умов для торгівлі великим обсягом товарів без оподаткування, пише “КоммерсантЪ-Украина”.

Митники домовилися з депутатами, що норма в 1 тис євро буде поширюватися на фізичних осіб, які перетинають кордон не частіше одного разу на добу. У разі перевищення цієї суми або частоти виїзду за кордон товари будуть обкладатися митом – 10% вартості товару та ПДВ. При міжнародних поштових та експрес-посилках буде застосовуватися обмеження в 300 євро. Оподатковуватись буде частина їхньої вартості, що перевищує встановлений поріг.

Нагадаємо, на початку жовтня Кабінет міністрів значно спростив процедуру і скоротив час проходження митного контролю товарів на державному кордоні України, скоротивши до мінімуму кількість інстанцій проходження попередньої документальної перевірки безпосередньо на пунктах пропуску.

За словами урядового уповноваженого з питань дерегуляції господарської діяльності Михайла Бродського, це фактично удвічі зменшить “паперову” тяганину на кордоні та поліпшить імідж України, насамперед для іноземного бізнесу.

Слід зазначити, що обсяг приватних грошових переказів до України в січні-червні 2011 року зріс проти показника аналогічного періоду 2010 року на 22,6% – до 2 млрд 845 млн доларів. Про це повідомив Національний банк України.

За даними НБУ, серед країн, які забезпечили основний обсяг надходжень, Росія — 873,7 млн дол (30,7% загального обсягу надходжень), США — 300,9 млн дол (10,6%), Німеччина — 201,4 млн дол (7,1%), Кіпр — 165,2 млн дол (5,8%), Греція — 164,9 млн дол (5,8%), Італія — 164 млн дол (5,8%), Велика Британія — 125,3 млн дол (4,4%), Іспанія — 70,4 млн дол (2,5%), Швейцарія — 62,5 млн дол (2,2%).

Як повідомили в Нацбанку, ці дані розраховані на підставі банківської звітності про фінансові операції з нерезидентами України і про перекази, які здійснюються з використанням міжнародних систем грошових переказів, і не враховують обсяг коштів, що надійшли до України нелегальним шляхом і з використанням систем грошових переказів, створених резидентами України.

 

http://www.newsru.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українські кікбоксери завоювали 56 нагород на ЧС в Італії

Північ Італії затопила велика повінь