in

Українці з “Коста Конкордії” повертаються додому

Пасажири італійського “Титаніка” повертаються додому. До аеропорту “Бориспіль” прибувають  українці, які врятувалися під час катастрофи корабля поблизу берегів Італії.

Напередодні прилетіло 27 із 35 громадян України. Відомо, що частина з врятованих одразу ж поїхала додому – до Одеси, Львова та Сімферополя. Решта українців прибудуть пізніше. Троє узагалі вирішили продовжити свій відпочинок в Італії.

Тим часом кількість загиблих під час аварії “Коста Конкордія” зросла до п’яти людей.  Ще майже 70 пасажирів постраждало. Доля ще 15 осіб невідома. Тривають пошукові роботи.

Нагадаємо, трагедія сталася в п’ятницю ввечері. Круїзний лайнер, на борту якого було понад 4 тисячі люду з 62 країн, напоровся на скелі неподалік острова Джиліо – це Тоскана. Капітан екіпажу стверджує – гостряків не було на навігаційній карті. У свою чергу спеціалісти з судноплавства дивуються, як таке могло статися із сучасним лайнером. 

Тим паче погода була гарною, а капітан йшов знайомим курсом – “Коста Конкордія” за рік тут бувала 52 рази. Серед версій – технічний збій або людський фактор.

До того ж за свідченнями очевидців, під час аварії капітан був у ресторані та пив вино з молодою панянкою. Капітана та старшого помічника вже заарештували. Результати розслідування будуть відомі лише за півроку.

 

http://www.novy.tv/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Катастрофа італійського круїзного лайнера Коста Конкордіа (ВІДЕО)

Людський чинник став причиною аварії Costa Concordia