in

У Житомирі відбувся українсько-італійський діалог про інклюзивне навчання

   Житомирський державний університет імені Івана Франка спільно з Болонським університетом (Італія) завершили захід міжнародного масштабу – семінар «Сім’ї та школи Житомира: досвід і перспективи інклюзивної освіти».

Під час зустрічі ректора житомирського вишу Петра Сауха та професора Болонського університету Дімітріса Аргіропоулоса, що відбулася перед заходом, Петро Саух, зокрема, зазначив: «У нашій державі є низка документів, указів Президента, які зорієнтовані на важливість інклюзивної освіти, але усі знаємо, що в основному освіта для дітей з обмеженими можливостями здійснюється в спеціальних установах. До сприйняття інклюзивної освіти – освіти дітей з обмеженими можливостями у звичайних школах за місцем проживання – ми не завжди готові. Відтак, мета семінару – перейняти досвід практичної роботи зарубіжних колег у цій сфері, який необхідно узагальнити та розповсюдити, потрібно інтегрувати наші зусилля».

Учасники семінару виробили програму практичних дій щодо поліпшення якості інклюзивної освіти у Житомирі та Житомирській області.

1 червня відбулося підписання угоди про співробітництво між Житомирським державним університетом імені Івана Франка та Болонським університетом.

Джерело: «День»

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія – за інтеграцію України в ЄС

Чому та як зникають заробітчани та хто з них повертається живим?