in

У Львові пропонують створити консульські представництва Італії та Португалії

   У Львові хочуть створити консульські представництва Італії, Іспанії, Греції та Португалії.

Про це йшлося на засіданні робочої групи з підготовки обласної Програми співпраці та підтримки трудових мігрантів, розрахованої на період до 2015 року, інформує прес-служба Львівської обласної ради.

У засіданні під головуванням депутата Василя Камінського взяли участь начальники профільних управлінь обласної ради та облдержадміністрації, депутати, представники Комісії в справах мігрантів УГКЦ та Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка».

Учасники засідання запропонували розробити та схвалити Стратегію розвитку регіональної політики Західного регіону у сфері трудової міграції до 2015 р., залучивши до співпраці Тернопільську, Івано-Франківську та Волинську обласні ради.

Окрім того вони запропонували прияти створенню в Західному регіоні (зокрема у Львові) мережі консульських представництв Італії, Греції, Португалії та Іспанії.

Також  у межах програми запропонували придбати і поширити підручники, посібники з української мови, літератури, історії для українських шкіл за кордоном, налагодити прямі контакти між українськими суботніми та недільними школами за кордоном та освітніми закладами області, проводити на Львівщині щорічні літні табори з української мови і культури для дітей трудових мігрантів.

Учасники засідання вирішили запросити до участі в розробці програми голів громадських організацій, які об’єднують закордонних українців.

http://vgolos.com.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У Римі відбувся коммеморативний захід присвячений Чорнобильській трагедії

Більшість українських туристів після ДТП в Італії повернулися додому