in

У Львові італійський професор розповість, як починати сімейний бізнес

   У провідних європейських країнах частка сімейного бізнесу становить 90% або ж наближається до цього показника. В Україні ж ця ніша не дотягує 10%, хоча саме сімейний бізнес може стати універсальним рішенням для подолання економічних проблем.

Таку позицію відстоює італійський професор Вальтер Цокі, який є автором першого університетського курсу «Сімейний бізнес». Наразі професор завітав до Львова, і при цій нагоді проведе лекції на цю тему перед львівськими студентами.

На думку професора, ця інформація потрібна не лише молоді, а й банкам, які мали б допомагати сімейному бізнесу, вивчаючи потреби свого клієнта.

«Увесь світ іде назустріч приватному бізнесу, – каже Вальтер Цокі, зазначаючи, що цей вид бізнесу виявився найстійкішим в умовах кризи. – В Італії 90% бізнесу – сімейного типу, у Японії – 92%, в Англії – 86%. Загалом, у світі 50% всього бізнесу становлять приватні фірми. Тому в Україні потрібно знати, з чого все починається», – стверджує професор.

Водночас, науковець констатував, що італійська влада всіляко сприяє розвитку сімейного бізнесу, встановлюючи пільгові податки, а банки видають доступні, часом з нульовими відсотками, кредити.

Довідка. Вальтер Цокі – професор зі сімейного бізнесу, автор першого італійського університетського курсу “Сімейний бізнес” в університеті Пізи, науковий і оперативний директор італійського міжвузівського дослідження у сфері сімейного бізнесу, автор низки публікацій, статей, наукових робіт та наукових доповідей із сімейного бізнесу, засновник і президент сімейного бізнесу.

Джерело: www.dw.de

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Урядова криза в Італії: все заради Берлусконі?

В Італії затонуло судно з нелегалами, понад 130 загиблих. Уряд оголосив жалобу