in

У Європарламенті обіцяють, що мігранти не зіпсують життя українцям

  Euronest не допустить негативного впливу ситуації з мігрантами в ЄС на лібералізацію візового режиму для України.

Про це заявив співпрезидент Euronest, депутат Європарламенту Крістіан Вігенін.

“Наша боротьба в Європейському парламенті буде полягати в тому, щоб утримати відкритість ЄС (у візовій сфері) і сподіватися, що розвиток ситуації в Північній Африці не вплине на відносини з нашими сусідами на Сході в плані спрощення візового режиму”, – зазначив він.

“Цей випадок (з країнами Східного партнерства) можна захистити легко, оскільки вже є поділ між двома вимірами (Європейської політики сусідства на південний і східний вимір)”, – заявив Вігенін.

“Я впевнений, що Euronest зробить свій внесок для того, щоб не тільки зупинити ці зміни, але навпаки, довести, що якщо ми більш відкриті, ми можемо досягти більшого”, – сказав він.

Крім того, Вігенін не думає, що ситуація з мігрантами з Північної Африки повинна якось вплинути на процес спрощення візового режиму для східних партнерів. Разом з тим, європейський політик відзначає “певні вимірювання в самому ЄС, які можуть зробити Спільноту менш гнучкою у цих питаннях”.

Вігенін також заявив, що одностайне обрання на посаду співпрезидента парламентської асамблеї Euronest від країн-учасниць Східного партнерства представника українського парламенту Бориса Тарасюка є визнанням внеску України.

“Україна зіграла важливу роль у підготовчому процесі створення цієї асамблеї. Глава української делегації зіграв у важливу роль у пошуку компромісів і вирішенні складних питань”, – сказав Вігенін.

Джерело: Українська правда

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Іммігранти не мають права працювати на державних підприємствах

Почасвся запис в італійські університети