in

Чи прийде лоукост в Україну?

   На авіаційному ринку вже давно існують дві моделі ведення бізнесу: класичні авіаперевізники, які пропонують широкий спектр послуг (аж до віп-обслуговування), та лоукостер — авіакомпанії, що пропонують перельоти за низькою ціною з мінімумом сервісу.

В Україні лоукостери з’явилися тільки в останні роки. По суті, масштабно зайшов на наш ринок тільки один лоукостер — Wizz Air (на жаль, наприкінці квітня українська дочка припинила свою діяльність в Україні, а рейси під кодом Wizz Air на даний момент виконує Wizz Air Hungary). З Києва до ОАЕ продовжують літати AirArabia (Київ — Шарджа) і FlyDubai (Київ — Дубаї), назвати які лоукостерами можна лише з «натяжкою».

У світі налічується чимало авіакоманій-дискаунтерів, найвідоміші з них — Ryanair, easyJet, AirAsia, Virgin Blue. Власні бюджетні компанії створили і відомі класичні перевізники. Чому ж в Україні лоукостери заходять точково або, наприклад, як Wizz Аir Ukraine, відкривають кілька напрямків, а потім припиняють свою діяльність? Все просто — «український ринок може стати цікавий лоукост тільки у разі зняття візових обмежень з українців, а також збільшення їх рухливості і купівельної спроможності, — вважає Сергій Кадученко, власник компанії «Тревелдеск». — Поки ж їм можуть бути цікаві лише кілька маршрутів з Києва, на яких ще зберігся стійкий попит — Лондон, Франкфурт, Париж».

На даний момент в Україні проводиться експеримент в одному окремо взятому регіоні. У Львівському аеропорту вже кілька місяців як вступив в дію режим «відкритого неба», коли незалежно від паритету з місцевими українськими авіаперевізниками будь-яка авіакомпанія світу може виконувати рейси з будь-якої точки світу. Від цього експерименту авіаційна влада і міська адміністрація очікували бурхливого інтересу з боку тих же лоукостерів, відкриття нових рейсів і низьких цін на квитки. Але поки все тихо — в чергу за українськими пасажирами авіакомпанії не вишикувалися. Низька платоспроможність українців не приваблює перевізників. «Нічого негативного у відкритті неба у Львові немає, але успіху від цього заходу особисто я не чекаю, так як масовий платоспроможний попит на авіаперевезення у Львові відсутній. Відповідно, чекати масового приходу нових гравців не варто», — коментує львівський експеримент Сергій Кадученко.

Джерело: www.rivnist.in.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українка дивує римлян своїми тортами (ФОТО)

У Європі – заробітчани, в Україні – “царі”: У закарпатських селах “ростуть” палаци (ВІДЕО)